NEET PG Memory Based Sample Questions Set 3 for 2021

Get top class preparation for NEET right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

1. What is the most common organism causing epidural abscess?

a. staph aureus

b. strep

c. bacteriods

d. H . influenza

Answer: a

2. What is the deformity seen in fixed adduction of hip?

a. apparent shortening

b. apparent lenthening

c. true shortening

d. true lenghthening

Answer: a or c

3.10 year old boy presents with pain in the hip with flexion adduction problem, cause?

a. perthes

b. transcervical fracture of neck

c. TB hip

d. Transient hip

Answer: a

4. Which is not secreted by stomach?

a. lipase

b. pepsinogen

c. HCl

d. acid

Answer: a

5. Which part of brain most often contused in RTA?

a. frontal

b. parietal

c. occipital

d. temporal

Answer: b

6. Which of the following is not a barrier method?

a. centchroman

b. today

c. barrier

Answer: a

7. Which of the following associated with endometrial cancer?

a. enteropathica haemorrhagica

b. dysgermniona

c. fibroid

Answer: a

8. Which is not true about CTEV?

a. Equinus of talus

b. varus of heel

c. shortened tendo acchiles

d. Triple arthrodesis is optimal treatment

Answer: d

9. Most common cause of fracture of neck of talus?

a. fall from height

b. plantar flexion

c. dorsi flexion

d. inversion

Answer: c

10. Which is false about turners syndrome?

a. Mental retardation

b. digital deformities

c. web neck

d. short stature

Answer: a

11. false about klinefelters?

a. most common syndrome of sex gene involvement

b. most common cause of hypogonadic failure is males

c. mental retardation common

d. serum FSH levels are consistently high

Answer: a

12. Most common cause of perisent diarrhae in children?

a. rota virus

b. E coli

Answer: a

13. In which of the following conditions oxygen delivery is least to muscles?

a. Person inhaling 100 percent oxygent at the top of mount everest

b. Marathon runner at sea level

c. person with carbon monoxide poisoning

d. none of the above (this option none of the above was also there)

Answer: c

14. Hb o2 dissociation curve to left by?

a. increase pH

Answer: a

15. Blood flow to brain is not influenced by?

a. paco2

b. po2

c. cerebral circulation

d. systemic circulation

Answer: b

16. Which of the following is least in proteing quality? ?

a. gelatin

b. lactalbumin

c. cashewnut protein

Answer:

17. Which of the following is K channelopathy?

a. episodic ataxia 1

b. familial hemiplegic migraine

c. myotonia

d. paramyotonia

Answer: a

18. Which of the following is not true about berry aneurysms?

a. rupture leading to SAH

b. most common in post circulation

Answer: b

19. Un true about aneurysm in brain?

a. SAH

b. Intraventricular haemorrhage

c. papilledema

d. vasospasm

Answer: b ≫ > a

20. Which is most commonly deficient in TPN?

a. zinc

b. chromium

Answer: a

21. What type of rbc seen in chronic renal failure?

a. microcytic

b. macrocytic

c. normocytic

Answer: c

22. Most common cause of thyrotoxicosis in childhood?

a. toxic nodular goiture

b. toxic adenoma

c. graves

d. thryotoxicosis factitia

Answer: c

23. Least plasma halflife? ?

a. dehydroepiandrostendione

b. aldosterone

c. nor epinephrine

Answer: c

24. Associated with conns syndrome?

a. low plasma renin

Answer: a

25. Not associated with barters syndrome?

a. hypokalemia

b. recurrent weakness

c. hypertension

Answer: c

Developed by: