NEET PG Memory Based Sample Questions Set 42 for 2021

Get top class preparation for NEET right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

1. Antacid which causes constipation?

a. magnesium hydroxide

b. aluminium hydroxide

2. A patient after undergoing splenectomy are prone to serious infections in?

a. less than 4 years

b. 4 to 12 years

c. 13 to 30 years

d. more than 30 years

3. Most common cause of umbilical discharge in a new born?

a. persistent urachus .

Answer: a

4. Coacal opening is seen mostly in?

a. males only

b. females only

c. both males and females

d. intersex

5. Which of the following most common disorder in children?

a. attention deficit hyperactivity disorder

b. enuresis

6. In rape , which of the following is the most common position of the tear of hymen?

a. 3 ′ o clock position

b. 5 ′ o clock position

c. 12 ′ o clock position

d. 11 ′ 0 clock position

7. The virus which causes haemorrhagic cystitis?

a. parvo virus

b. adeno virus

8. Which is the ideal gap between two doses of a vaccine?

a. 4 weeks

b. 6 weeks

c. 8 weeks

d. 2 weeks

Answer: a

9. Ratio of upper to lower half of body in a 3 year old child is?

a. 1: 3

b. 1: 5

c. 1: 8

d. 1: 0

Answer: a

10. Direct mailing is a type of … ?

a. individual approach

b. mass approach

Answer: b

11. The acyl carrier protein?

a. inside the mitochondria .

b. outside the mitochondria .

Answer: a

12. Drug of choice for toxoplasmosis in pregnancy?

a. sulfadiazine

b. pyrimethamine

c. both a and b

d. revomycin

13. Neurotransmitter in the postganglionic sympathetic neurons all except?

a. dopamine

b. acetyl choline

c. L-DOPA

d. histamine

14. Disseminated intravascular coagulation is associated with all except?

a. placenta previa

b. abruptio placenta

c. intra uterine death

d. amniotic fluid embolism

Answer: a

15. Which of the following signs is seen in acute laryngotracheobronchitis?

a. steeple sign .

Answer: a

16. All of the following capsules are made up of polysaccarides except?

a. klebsiella

b. anthrax

Answer: b

17. All are cycloplegic mydriatics except?

a. atropine

b. homatropine

c. cyclopentolate

d. phenylephrine

Answer: d

18. What is the cause of different expressivity of warfarin?

a. CYP3A4 .

Answer: a

19. Which of the following is true about airway resistance?

a. increased in asthma

20. Most common uterine anamoly?

a. unicornuate bicollis

b. unicornuate unicollis

c. bicornuate bicollis

d. bicornuate unicollis

Answer: d

21. Syme՚s amputation is done in all of the following except?

a. diabetic ulcer foot with gangrene

b. madura foot

22. Dorsal mesogastrium forms which of the following?

a. falciform ligament

b. greater omentum

c. lesser omentum

d. ligamentum teres

Answer: b

23. Cystic fibrosis is associated with most commonly?

a. meconium ileus

b. meconium plug formation

24. Long duration of unconsciousness postoperatively is due to?

a. thyrotoxicosis

b. use of volatile anaesthetics

c. hypothermia

d. hyperventilation

25. Treatment of parkinsonism involves?

a. balancing dopamine and acetylcholine in striatum

b. increased release of dopamine

Developed by: