AIIMS PG Solved Paper 1999 (Part 19 of 20)

Get top class preparation for NEET right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Which of the following congenital malformations is seen in a child of a mother who is on treatment with oral anticoagulants
    1. craniofacial malformations
    2. renal agenesis
    3. long bone defects
    4. none

    Answer: d

  2. Which of the following is least likely to cause interstitial nephritis on chronic use
    1. methicillin
    2. cephalothin
    3. heparin
    4. ampicillin

    Answer: c

  3. What is the right time in the menstrual cycle to do endometrial biopsy as a part of investigation for infertility
    1. 3--5 days
    2. 12--14 days
    3. 17--19 days
    4. 22--24 days

    Answer: d

  4. Which of the following is the best method to assess the adequacy of replacement fluid in a case of shock
    1. decrease in thirst
    2. increase in urine out put
    3. blood pressure
    4. increased Pa O2

    Answer: b

  5. Which of the following is not associated with increase in intracranial pressure
    1. increase in blood pressure
    2. respiratory depression
    3. tachycardia
    4. deterioration of consciousness

    Answer: c

  6. Which of the following is not a myeloproliferative disease
    1. polycythemia rubra vera
    2. acute myeloid lukemia
    3. chronic myeloid lukemia
    4. essential thrombocytosis

    Answer: b

  7. Too much false positives in a test is due to which of the following
    1. high prevalence
    2. tests with high specificity
    3. tests with high sensitivity
    4. low prevalence

    Answer: c

  8. According to the Central Birth and Death registration act of 1969, birth is to be reported within
    1. 10 days
    2. 14 days
    3. 7 days
    4. 4 days

    Answer: b

  9. Which of the following gives the best idea regarding the morbidity in a community
    1. sentinal surveillance
    2. active surveillance
    3. passive surveillance
    4. none

    Answer: b

  10. Which of the following studies is best for calculating the incidence of a disease
    1. case control study
    2. cohort study
    3. cross sectional study
    4. none

    Answer: b

Developed by: