Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 1 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. All of the following are chromosomal breakage syndrome except:
    1. Fanconi՚s anaemia
    2. Ehlers Danlos syndrome
    3. Bloom syndrome
    4. Ataxia telengiectasia

    Answer: b

  2. All of the following are morphologic feature of apoptosis except:
    1. Cell shrinkage
    2. Chromatin condensation
    3. Inflammation
    4. Apoptotic bodies

    Answer: c

  3. Macropolycyte in peripheral smear is a feature of:
    1. Hereditary spherocytosis
    2. Iron deficiency anaemia
    3. Sickle ceel anaemia
    4. Megaloblastic anaemia

    Answer: d

  4. Most common second malignancy in patients with FAMILIAL Retinoblastoma is:
    1. Teretoma
    2. Medullary carcinoma
    3. Osteosarcoma
    4. Malignant melanoma

    Answer: c

  5. Polyp in Peutz Jeghers syndrome are:
    1. Adenomatous polyps
    2. Hyperplastic polyps
    3. Hamartomous polyps
    4. Pseudopolyps

    Answer: c

  6. Histologic hallmark of rapidly progressive glomerulonephritis is:
    1. Crescent in most of the glomeruli
    2. Loss of foot process of epithelial cells
    3. Subendothelial dence deposites
    4. Diffuse thickening of glomerular capillary wall

    Answer: a

  7. All of the following are true for complete mole except:
    1. Diffuse circumferential trophoblastic proliferation
    2. Hydropic swelling of villi
    3. No fetal parts seen
    4. Triploid karyotype

    Answer: d

  8. Histologic hallmark of paget disease of nipple is:
    1. Comedo necrosis
    2. Infiltration of the epidermis by malignant cells
    3. Atypical lobular hyperplasia
    4. Desmoplasia

    Answer: b

  9. In early gastric carcinoma malignancy is confined to:
    1. Mucosa
    2. Mucosa and submucosa
    3. Gastric wall without lymphnode metaasis
    4. Gastric glands

    Answer: b

  10. Which hepatitis virus is notorious for causing a chronic hepatitis evolving cirrhosis?
    1. Hepatitis C virus
    2. Hepatitis B virus
    3. Hepatitis E virus
    4. Cytomegalo virus

    Answer: a

Developed by: