Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 13 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Odynophagia is:
    1. Throat pain
    2. Pain on swallowing
    3. Heartburn
    4. Painless dysphagia

    Answer: b

  2. For inoperable gastric neoplasms involving the cardia, the best palliation is by:
    1. Intubation
    2. Exclusion
    3. Pre sternal bypass
    4. Gastroenterostomy

    Answer: a

  3. Vascular inflow occlusion of the liver is by:
    1. Clambing the hepatic artery
    2. Occluding the portal vein
    3. Clambing the hepatic veins
    4. The pringle manoeuvre

    Answer: d

  4. Splenic abscess is best treated by:
    1. Open splenectomy
    2. Laparoscopic splectomy
    3. Percutaneous drainage under image guidance
    4. Antibiotic only

    Answer: c

  5. “Limey bile” is:
    1. Present in the CBD
    2. Thin and clear
    3. Like toothpaste emulsion in the gall bladder
    4. Bacterial rich

    Answer: c

  6. Myelin around central nervous axons is laid down by:
    1. Microglia
    2. Schwann cells
    3. Oligodendrocytes
    4. Protoplasmic astrocytes

    Answer: c

  7. Posterior belly of digastric is supplied by:
    1. Facial nerve
    2. Mandibular nerve
    3. Spinal accessory nerve
    4. Ansa cervicalis

    Answer: a

  8. The paranasal air sinuses opening into the middle meatus include all except:
    1. Frontal sinus
    2. Maxillary sinus
    3. Posterior ethmoidal sinus
    4. Anterior ethmoidal sinus

    Answer: c

  9. The following are the branches of the internal iliac artery except:
    1. Ovarian artery
    2. Uterine artery
    3. Superior vesical artery
    4. Obturator artery

    Answer: a

  10. Which one of the followinf is attached to the lingual of the mandible?
    1. Stylomandiblar ligament
    2. Sphenomandibular ligament
    3. Pterygomandibular raphe
    4. Middle constrictor of pharynx

    Answer: b

Developed by: