Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 15 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. The term physical half life is applicable to:
    1. Repository preparations
    2. Prodrugs
    3. Radioactive isotopes
    4. Alkylating agents

    Answer: c

  2. The antiretroviral drug which is also effective in chronic active hepatitia B infection is:
    1. Zidovudine
    2. Nelfinavir
    3. Efavirenz
    4. Procarbazine

    Answer: d

  3. The drug of choice ofr chronic myeloid leukaemia is:
    1. Chlorambucil
    2. Busulfan
    3. Vincristine
    4. Procarbazine

    Answer: b

  4. Which of the follwing antipileptic drug does not produce Hepatic Micromosomal enzyme induction?
    1. Phenobarbitone
    2. Carbamazepine
    3. phenytoin
    4. Sodium valproate

    Answer: d

  5. The antithyroid drug preferred for use during pregnancy and lactation is:
    1. Propylthiouracil
    2. Methimazole
    3. Carbimazole
    4. Radioactive iodine

    Answer: a

  6. The antibiotic known to cause “Red Man՚s” syndrome is:
    1. clindamycin
    2. Cefadroxil
    3. Vancomycin
    4. Azithromycin

    Answer: c

  7. The local anaethetic known to cause Methaemoglobinaemia as adverse effect is:
    1. Lidocaine
    2. Bupivacaine
    3. Tetracaine
    4. Prilocaine

    Answer: d

  8. Which of the following skeletal muscle relaxants undergoes Hoffmann elimination?
    1. Pancuronium
    2. Rocuronium
    3. Atracurium
    4. Succinyl choline

    Answer: c

  9. Which of the follwing antitubercular drugs does not cause hepatotoxicity?
    1. Isoniazid
    2. Ethambutol
    3. Pyrazinamide
    4. rifampicin

    Answer: b

  10. The betablocker having intrinsic sympathomimetic activity is:
    1. Propronolol
    2. Atenolol
    3. Sotalol
    4. Pindolol

    Answer: d

Developed by: