Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 16 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Myasthenia gravis may be associated with
    1. Thymoma
    2. Systematic LUPUS erythematosus
    3. Hyperthyroidism
    4. All of the above

    Answer: d

  2. Example of PRION disease include:
    1. Creutzfeldt Jakob disease
    2. Subacute sclerosing panencephalitis
    3. Alzheimer՚s disease
    4. None of the above

    Answer: a

  3. The treatment of Herpes simplex viral encephalitis should include:
    1. Zidovudine
    2. Acyclovir
    3. Didanosine
    4. Symptomatic treatment only

    Answer: b

  4. The drug found to be beneficial in amytrophic lateral sclerosis is:
    1. Riluzole
    2. Methylprednisolone
    3. Hydroxyurea
    4. None of the above

    Answer: a

  5. The drug of choice for a patient with a combination of primary generalized tonic clonic seizures and absence seizures is:
    1. Ethosuximide
    2. Carbamazepine
    3. Valproic acid
    4. Phenytoin sodium

    Answer: c

  6. Complication of Paget՚s disease include:
    1. High output cardiac failure
    2. Osteogenic sarcoma
    3. Pathologic fractures
    4. All of the above

    Answer: d

  7. Causes of Rickets include:
    1. Dietary phosphate deficiency
    2. Distal renal tubular acidosis
    3. Small intestinal disease with malabsoption
    4. All of the above

    Answer: d

  8. Causes of hypercalcemia include:
    1. Hyperthyroidism
    2. Hypothyroidism
    3. Hypoparathyroidism
    4. None of the above

    Answer: a

  9. Drugs useful in the treatment of acute gouty arthritis include:
    1. Allopurinol
    2. Colchicine
    3. Probenicid
    4. Sulfinpyrazone

    Answer: b

  10. Drugs considered safe in patients with acute intermittent porphyria include:
    1. Phenobarbitone
    2. Valproic acid
    3. Carbamazepine
    4. Narcotic analgesics

    Answer: d

Developed by: