Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 20 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. An upper limit of noise which people can tolerate without sub damage to their hearing is:
    1. 45 db
    2. 65 db
    3. 85 db
    4. 105 db

    Answer: c

  2. The permissible dose of amn made radiation should not exceed:
    1. 3 rads per year
    2. 5 rads per year
    3. 8 rads per year
    4. 10 rads per year

    Answer: b

  3. The mean radient temperature is measured by:
    1. Dry bulb thermometer
    2. Wet bulb thermometer
    3. six՚s maximum and minimum thermometer

    Answer: d

  4. Following latrines are suitable for camps and temporary use except:
    1. Shollow trench latrine
    2. Pit latrine
    3. Borehole latrine
    4. Septic tank

    Answer: d

  5. Sand fly transmit the following disease except:
    1. Relapsing fever
    2. Kala azar
    3. San
    4. fly fever d-Oraya fever

    Answer: a

  6. The following drugs cause methemoglobinemia:
    1. Aniline
    2. Dapsone
    3. Nitrates
    4. All of the above

    Answer: d

  7. The following drugs are useful in the treatment of isonized poisoning:
    1. Pyridoxine
    2. Diazepam
    3. Bicarbonate
    4. All of the above

    Answer: d

  8. Gastric lavage is contraindicated in the following:
    1. Barbiturate poisoning
    2. Kerosene poisoning
    3. Paracetamol poisoning
    4. None of the above

    Answer: b

  9. The following is not a feature of Wernicke՚s encephalopathy:
    1. Lateral rectus palsy
    2. Paralysis of conjugate dominant
    3. Pupilary dilation
    4. Nystagmus

    Answer: c

  10. The inheritance in Dechenne muscular dystrophy is:
    1. X linked recessive
    2. Autosomal dominant
    3. Autosomal recessive
    4. Polygenic

    Answer: a

Developed by: