Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 4 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Infantile hemiplegia can occur due to cerebrovascular accidents resulting in:
    1. Thrombosis
    2. Embolism
    3. Staphylococci
    4. All of the above

    Answer: d

  2. Common cause for epiglottitis in children is due to:
    1. Hemiphilus influenza
    2. Pneumococci
    3. Staphylococci
    4. Strepyococci

    Answer: a

  3. The cause for anoixic spells in children include all except:
    1. Tranposition of great vessels
    2. Tricuspid artresia
    3. total anomalous muscular venous return
    4. Coarctation of aorta

    Answer: d

  4. Gower sign is classical of one of the following condition:
    1. Congenital myopathy
    2. Werdnig. Hoffman disease
    3. Duchenne muscular muscular dystrophy
    4. Guillain. Barre syndrome

    Answer: c

  5. All these condition are SEX chromosome disorder except:
    1. Turner syndrome
    2. Kline filter syndrome
    3. Super female
    4. Down՚s syndrome

    Answer: d

  6. Thought disorder is seen in:
    1. Obsessive compulsive disorder
    2. Anxiety neurosis
    3. Schizophrenia
    4. Psychopathic personality

    Answer: a

  7. Repetative hand washing is symptom of:
    1. Posy traumatic stress disorder
    2. Depression
    3. Anorexia nervosa
    4. Obsessive compulsive disorder

    Answer: d

  8. Clozapine is a:
    1. Atypical antipsychotic drug
    2. Antianxiety drug
    3. Used in dementia
    4. Also known as disulfiram

    Answer: a

  9. Flouxetine is a:
    1. Antipsychotic drug
    2. Used in opiate poisoning
    3. Tricyclic antidepressant
    4. Selective sacrotin reuptake inhibitor

    Answer: d

  10. Fluctuating level of consciousness is seen in:
    1. Hysteria
    2. Delirium
    3. Dementia
    4. Mania

    Answer: b

Developed by: