Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 5 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. After oral ingection of 8. Methyoxypsoralen, how long an interval should be allowed before UVA radiation is given in PUVA treatment?
    1. 1 hr
    2. 2 hr
    3. 3 hr
    4. 4hr

    Answer: b

  2. Which positive test does not necessarily indicate HIV infection in a newborn?
    1. ELISA for HIV IgG antibody
    2. p24 antigen
    3. Virus culture
    4. ELISA for HIV IgA antibody

    Answer: a

  3. Each of the following ia caused by a pathogen of a Borrelia species, except:
    1. Erythema chronicum migrans
    2. Acrodermatitis chronica atrophicvans
    3. Epidemic relapsing fever
    4. Rat bite fever

    Answer: d

  4. Which of the following may occur either as a result of an elevated antrogen level or an exaggerated clinical response of tissues to androgen?
    1. Acne
    2. Hirsutism
    3. Alopecia
    4. All of these

    Answer: d

  5. Which of the following is found least frequently in patients with TEN (Toxic Epidrmal Necrilysis) ?
    1. Anamia (erythrocytic)
    2. Lymphopenia
    3. Neutropenia
    4. Eosinophilia

    Answer: d

  6. The target material used in X-ray tube:
    1. Tin
    2. Tungsten
    3. Platinum
    4. Copper

    Answer: b

  7. The following are radiological features of sigmoid vovulus except:
    1. Inverted U shaped bowel loop
    2. liver overlap sign
    3. Bird of prey sign
    4. Cupola sign

    Answer: d

  8. Medical sonography employs ultrasound frequency between:
    1. 1 − 2 MHz
    2. Less than 1 MHz
    3. 100 Hz
    4. Greter than 100 MHz

    Answer: a

  9. Colour Doppler study can evaluate the follwing except:
    1. Direction of blood flow
    2. Velocity of blood flow
    3. Impedence index
    4. Intravascular pressure

    Answer: d

  10. The Radionuclide used in assessing the renal morphology:
    1. Thallium201
    2. 99mTc DMSA
    3. 99mT DTPA
    4. 99mTc MAG

    Answer: b

Developed by: