Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 6 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. In Ranson՚s criteria to predict severity of acute pancreatitis:
    1. A serum amylase that is 4 times normal is significant
    2. Serum amylase level is not a a criteria
    3. Rising serum amylase level are important
    4. Serum amylase equals urine amylase

    Answer: b

  2. Non. Propulsive peristalsis is feature of:
    1. Paralytic ileus
    2. Impacted faeces
    3. Mesenteric vascular occlusion
    4. Incarceration

    Answer: c

  3. The operative wound after surgery for gangrenous, perforated appendicitis is best managed by:
    1. Primary suture
    2. Delayed primary closure
    3. Healing by secondry intention
    4. Antibiotic lavage

    Answer: b

  4. A thrombosed external haemorrhoid (or perianal haematoma) is:
    1. Painless, with gradual onset
    2. The 5 days, painful, self curing lesion
    3. Part of internal haemorrhoids
    4. A sentinel pile

    Answer: b

  5. The ratio of males to female in the incidence of strangulated inguinal hernia in infancy is:
    1. 5: 1
    2. 1: 2
    3. 2: 1
    4. 1: 5

    Answer: d

  6. Treatment of intracapsular FRACTURE in a man aged 60 years:
    1. Dynamic hip screw fixation
    2. Total hip replacement
    3. Hemiarthroplasty
    4. Austin Moore pinning

    Answer: c

  7. Barlows test is done to diagnose:
    1. C. D. H.
    2. Cruciate ligament tear
    3. Shoulder dislocation
    4. Ankle joint instability

    Answer: a

  8. Osteochondritis of lunate bone is known as:
    1. Perthes disease
    2. Osgood schlatters disease
    3. Kohler՚s disease
    4. Kienbock՚s disease

    Answer: d

  9. Spine ventosa is caused by:
    1. Leprosy
    2. Defect in the spine
    3. Tuberculosis
    4. Gout

    Answer: c

  10. Calcification of inter vertebral disc is a feature of:
    1. Ankylosing spondilitis
    2. Hyper parathyroidis
    3. Charcot՚s disease
    4. Alkaptonuria

    Answer: d

Developed by: