Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 7 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Tom Smith՚s arthritis of hip joint is due to:
    1. CDH
    2. Post polio
    3. Pyogenic infection
    4. Cerebral palsy

    Answer: c

  2. Osteosarcoma arises from:
    1. Epiphysis
    2. Diaphysis
    3. Metaphysis
    4. Bone marrow

    Answer: c

  3. Reversal of albumin globulin ratio is seen in:
    1. Osteochondroma
    2. Multiple myeloma
    3. Osteoclastoma
    4. Osteoid osteoma

    Answer: b

  4. Treatment of bone cyct
    1. Amputation
    2. Bone grafting
    3. Chemotheraphy
    4. Disarticulation

    Answer: b

  5. Osteochondroma is also known:
    1. Exostosis
    2. Gaint cell tumour
    3. Ivary osteoma
    4. Osteoblastoma

    Answer: a

  6. Oxyhaemoglobin dissociation curve is shifted to the right in the following condition:
    1. Acidosis
    2. Increase 2 − 3 DPG level
    3. Hyperthermia
    4. All the above

    Answer: d

  7. Following are the effects of thiopentose sodium anaethesis except:
    1. Respiratory depression
    2. Reduced cardiac output
    3. Good uterine relaxation
    4. Low intraocular tension

    Answer: c

  8. Contra indication for nasotracheal intubation:
    1. Basal skull fractures
    2. Neonates
    3. Difficult intubation
    4. Prolong intubation

    Answer: a

  9. Blood collected from acid citrate dextrose can be stored for:
    1. 28 days
    2. 21 days
    3. 14 days
    4. 7 days

    Answer: b

  10. Advantages of regional analgesia blockade are all these except:
    1. A reduced need for opioids
    2. Early resumption for normal activity and ambulation
    3. A quick awakening from general anaesthesis
    4. Increase of the stress response

    Answer: d

Developed by: