Karnataka PG Solved Paper 2004 (Part 8 of 20)

Doorsteptutor material for NEET is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Corneal manifestation of Wilson՚s disease is:
    1. Fleischer Ring
    2. Arcus Juvenilis
    3. Keyser Fleischer Ring
    4. Band Keratopathy

    Answer: c

  2. Diabetic retinopathy causes:
    1. Traction Retinal Detachment
    2. Neovascular glaucoma
    3. Vitreos haemorrhage
    4. All of the above

    Answer: d

  3. Giant Papillary Conjunctivitis is caused by:
    1. Contact Lens wear
    2. Ocular Prosthesis
    3. Protruding corneal sutures
    4. All of the above

    Answer: d

  4. Ethambutol toxicity leads to:
    1. Steven Johnson syndrome
    2. Pupillary dilatation
    3. Visual loss with colour vision defects
    4. Bull՚s eye retinopathy

    Answer: c

  5. Field defect seen in papilledema
    1. Seidel՚s scotoma
    2. Constriction of peripheral fields
    3. Centro-caecal scotoma
    4. None of the above:

    Answer: d

  6. Dysphagia for fluids but not to solids is seen in:
    1. Stricture
    2. Achalasia
    3. Carcinoma oesophagus
    4. Reflux oesopagitis

    Answer: b

  7. Epistaxia in elderly person is common in:
    1. Foreign body
    2. Allergic rhinitis
    3. Hypertension
    4. Nasopharyngeal carcinoma

    Answer: c

  8. Cerebello pontine angle tumour is most commonly:
    1. Acoustic neuroma
    2. Cholesteatoma
    3. Meningioma
    4. All of the above

    Answer: a

  9. Gradenigo՚s syndrome does not consist of:
    1. Abduscent nerve palsy
    2. Palatal palsy
    3. Aural discha
    4. Retro orbital pain

    Answer: b

  10. Early symptoms of carcinoma larynx:
    1. Dysphagia
    2. Cough
    3. Haemoptysis
    4. Hoarseness of voice

    Answer: d

Developed by: