MAHE PG Solved Paper 2003 (Part 10 of 19)

Glide to success with Doorsteptutor material for NEET : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. All of the following are true about achondroplasia except
    1. Large skull
    2. Dwarfism
    3. Mental retardation
    4. Short trunk

    Answer: c

  2. Digoxin is used in
    1. HOCM
    2. Atrial fluttet
    3. Ventricular arrhythmia՚s
    4. Ectopics

    Answer: b

  3. The antibioitic which can be safely used in pregnancy is
    1. Tetracycline
    2. Ampicillin
    3. Streptomycin
    4. Sulphonomides

    Answer: b

  4. Ototoxicity is seen in all of the following except
    1. Ampicillin
    2. Streptomycin
    3. Kanamycin
    4. Gentamycin

    Answer: a

  5. To differentiate between supraventricular tachycardia and ventricular tachycardia of aberrant conduction all the following points support the latter except
    1. Wide QRS > 0.16 secs
    2. Carotid massage causes a 2: 1 block
    3. Oesophageal leads show A-V dissociation

    Answer: b

  6. Carotid sinus massage produces
    1. Reflex bradypnea
    2. Reflex bradycardia
    3. Reflex tachycardia
    4. Hyperpnea

    Answer: b

  7. Cardiospasm is
    1. Coronary artery stenosis
    2. Presbyoesophagus
    3. Esophageal webs
    4. Cricoid narrowing

    Answer: b

  8. Hirudin is
    1. Blood coagulant
    2. Found in human saliva
    3. Inhibits thrombin
    4. Is an antidote for heparin

    Answer: c

  9. The treatment of choice for resistant gonococcal infection is
    1. Erythromycin
    2. Benzathine pencillin
    3. Benzylpencillin
    4. Ceftriaxone

    Answer: d

  10. Theophylline levels are increased by
    1. Ciprofloxacin
    2. Cotrimoxazole
    3. Erythromycin
    4. All of the above

    Answer: d

Developed by: