MAHE PG Solved Paper 2003 (Part 11 of 19)

  1. Best muscle relaxant effect is seen by

    1. Halothane

    2. Nitrous oxide

    3. Ether

    4. Theophylline

    Answer: b

  2. True about halothane is

    1. Colourless liquid stored in amber coloured bottles

    2. Used in vaporizers like floutec

    3. Used in neurosurgery

    4. All of the above

    Answer: d

  3. Regarding Pentothal sodium is

    1. Amorphous yellow powder

    2. General anaesthetic

    3. Both A and B

    4. Inhalational anaesthetic

    Answer: c

  4. True regarding Ozeana is all of the following except

    1. More common in females

    2. Unilateral

    3. Feotor is essential feature

    4. Full of greenish crusts

    Answer: b

  5. Ectopic pregnancy is more common seen in all of the following except

    1. IUCD use

    2. Adenomyosis

    3. Endometriosis

    4. Tuberculosis

    Answer: b

  6. Genital tuberculosis affects predominantly

    1. Uterus

    2. Ovary

    3. Fallopian tubes

    4. Cervix

    Answer: c

  7. In a diabetic lady the head is delivered but there is difficulty to deliver the shoulder. The condition that is likely suspected is

    1. Omphalocele

    2. Hydrocephalus

    3. Shoulder dystocia

    4. Siamese twins

    Answer: c

  8. Carcinoma in situ is treated by all of the following except

    1. Laser ablation

    2. Cryosurgery

    3. Radical hysterectomy

    4. Conization

    Answer: c

  9. Calot's triangle is in relation to

    1. Right hepatic artery

    2. Left Gastric artery

    3. Right gastric artery

    4. Cystic artery

    Answer: d

  10. Urokinase and streptokinase are contraindicated in

    1. Malignancy

    2. A-V fistula

    3. Pulmonary embolism

    4. Thrombophlebitis

    Answer: a