MAHE PG Solved Paper 2003 (Part 13 of 19)

Glide to success with Doorsteptutor material for NEET : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Mid day meal contains proteins and calories in what proportions
    1. proteins and calories
    2. proteins and rd calories
    3. rd proteins and rd calories
    4. rd calories and rd proteins

    Answer: b

  2. The optimum calories to be provided by proteins should be
    1. 5 − 10 %
    2. 10 − 15 %
    3. 15 − 20 %
    4. 20 − 30 %

    Answer: c

  3. If a drug is given repeatedly at approximately the same time as its half life, after hom many dosings will the drug achieve a steady state in plasma
    1. 2 − 3
    2. 4 − 5
    3. 8 − 9
    4. 6 − 8

    Answer: b

  4. The most common complication of H. Infleunza meningitis is
    1. Otitis media
    2. Bronchopneumonia
    3. Orchitis
    4. Sub dural effusion

    Answer: d

  5. The factor which is responsible for the virulence of H. Influenza is
    1. Potent endotoxin
    2. Pili
    3. A rubital and a ributol containing capsule
    4. Exotoxin

    Answer: c

  6. Which of the following features about campylobacter jejuni is true
    1. It releases an enterotoxin
    2. Bloody diarhea is rare
    3. Presents within 6 hours of ingestion of contaminated food
    4. Organism can be detected in stools

    Answer: d

  7. The polymorphous rash which develops due to exposure to light is due to what wave length commonly
    1. 210 − 300
    2. 290 − 400
    3. 400 − 700
    4. 700 − 900

    Answer: b

  8. The most common cause of occupational skin cancer is
    1. UV rays
    2. Coal tar
    3. Aniline dye՚s
    4. Crysolite

    Answer: a

  9. The causal agent associated with mesothelioma is
    1. Lead
    2. Arsenic
    3. Asbestos
    4. Silica

    Answer: c

  10. Vinyl choride is known to cause which of the following
    1. Hepatoma
    2. Angiosarcoma of the liver
    3. Angiosarcoma of the kidney
    4. Small cell carcinoma

    Answer: b

Developed by: