MAHE PG Solved Paper 2003 (Part 9 of 19)

Glide to success with Doorsteptutor material for NEET : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NEET.

  1. Somniferous toxin is
    1. Dhatura
    2. Opium
    3. Belladona
    4. Cannabis

    Answer: b

  2. Gastric lavage is contraindicated in
    1. Carbolic acid poisoning
    2. Sulphuric acid poisoning
    3. Barbiturate poisoning
    4. Benzodiazepine poisoning

    Answer: b

  3. Gall stone is commonly impacted at
    1. Ileum
    2. Colon
    3. Stomach
    4. Rectum

    Answer: a

  4. MTP act of 1971 provides for termination of pregnancy till what age
    1. 12 weeks
    2. 16 weeks
    3. 20 weeks
    4. 24 weeks

    Answer: c

  5. Zero order kinetics is followed by all of the following except
    1. Phenytoin
    2. Ethanol
    3. Barbiturates
    4. Salycilates

    Answer: c

  6. Frequent changes in glasses is associated with which of the following diseases
    1. Closed angle glaucoma
    2. Open angle glaucoma
    3. Senile cataract
    4. Vitreus heamorrage

    Answer: b

  7. Increased field of vision is associated with which of the following
    1. Yellow
    2. Blue
    3. White
    4. Green

    Answer: a

  8. Cough is an adverse effect seen in administration of which of the following
    1. Nifedipine
    2. Enalapril
    3. Prazocin
    4. Furesimide

    Answer: b

  9. Drug which can be safely used in pregnancy is
    1. Tetracycline
    2. Sulphonylurea
    3. Heparin
    4. Warfarin

    Answer: c

  10. Cauliflower ear is due to
    1. Otitis externa
    2. Haematoma of the ear
    3. Mastoiditis
    4. Congenital

    Answer: b

Developed by: