Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 2

Get top class preparation for Bank-PO right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

12. Allows users to upload files to an online site so they can be viewed and edited from another location

a) General purpose applications

b) Microsoft Outlook

c) Web-hosted technology

d) Office lives

e) None of these

Answer : B

13. What feature adjusts the top and bottom margins so that the text is centred vertically on the printed page?

a) Vertical justifying

b) Vertical adjusting

c) Dual centring

d) Horizontal centring

e) None of these

Answer : A

14. Which of these is not a means of personal communication on the internet?

a) Chat

b) Instant messaging

c) Instanotes

d) Electronic mail

e) None of these

Answer : C

15. What is the overall term for creating editing, formatting, storing, retrieving and printing a text document?

a) Word processing

b) Spreadsheet design

c) Web design

d) Database management

e) None of these

Answer : A

16. Fourth generation mobile technology provides enhanced capabilities allowing the transfer of both _____ data, including full-motion video, high-speed internet access, and video conferencing.

a) Video data and information

b) Voice and non-voice

c) Music and video

d) Video and audio

e) None of these

Answer : B

17. _______ is a form of denial of service attack in which a hostile client repeatedly sends SYN packets to every port on the server using fake IP addresses. a) Cybergaming crime

b) Memory shaving

c) Syn flooding

d) Software piracy

e) None of these

Answer : A

18. Which of these is a point and draw device?

a) Mouse

b) Scanner

c) Printer

d) CD-ROM

e) None of these

Answer : A

19. A set of rules for telling the computer what operations to perform is called a a) Procedural language

b) Structures

c) Natural language

d) Programming language

e) None of these

Answer : D

20. A detailed written description of the programming cycle and the program, along with the test results and a printout of the program is called

a) Documentation

b) Output

c) Reporting

d) Spec sheets

e) None of these

Answer : A

21. Forms that are used to organize business data into rows and columns are called

a) Transaction sheets

b) Registers

c) Business forms

d) Spread sheets

e) None of these

Answer : D

22. In power point, the header and footer button can be found on the insert tab in what group?

a) Illustrations group

b) Object group

c) Text group

d) Tables group

e) None of these

Answer : C

Developed by: