Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 5

Get top class preparation for Bank-PO right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 93K)

44. What refers to a set of characters of a particular design?

a) Key face

b) Formation

c) Calligraph

d) Stencil

e) None of these

Answer : C

45. ______ is used by public and private enterprises to publish and share financial information with each other and industry analysis across all computer platforms and the Internet.

a) Extensible Mark-up Language

b) Extensible Business Reporting Language

c) Enterprise Application Integration

d) Sales Force Automation Software

e) None of these

Answer : B

46. Which part of the computer is used for calculating and comparing?

a) ALU

b) Control unit

c) Disk unit

d) Modem

e) None of these

Answer : A

47. The method of Internet access that requires a phone line, but offers faster access speeds than dialup is the _____ connection.

a) cable access

b) satellite access

c) fiber-optic service

d) modem

e) None of these

Answer : D

48. ____ software creates a mirror image of the entire hard disk, including the operating system, applications, files and data.

a) Operating system

b) Backup software

c) Utility programs

d) Driver imaging

e) None of these

Answer : B

49. What is a URL?

a) A computer software program

b) A type of programming object

c) The address of a document or page on the World Wide Web

d) An acronym for Unlimited resources for Learning

e) None of these

Answer : C

50. What is the significance of a faded (dimmed) command in a pull-down menu? a) The command is not currently accessible

b) A dialog box appears if the command is selected

c) A help window appears if the command is selected

d) There are no equivalent keystrokes for the particular command

e) None of these

Answer : D

51. Your business has contracted with another company to have them host and run an application for your company over the Internet. The company providing this service to your business is called an

a) Internet service provider

b) Internet access provider

c) Application service provider

d) Outsource agency

e) None of these

Answer : D

52. A(n) _____ allows you to access your e-mail from anywhere.

a) forum

b) webmail interface

c) message board

d) weblog

e) None of these

Answer : B

53. Which of the following would you find on Linkedin?

a) Games

b) Connections

c) Chat

d) Applications

e) None of these

Answer : B

54. ________ is a technique that is used to send more than one call over a single line.

a) Digital transmission

b) Infrared transmission

c) Digitizing

d) Multiplexing

e) None of these

Answer : D

Developed by: