Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 7

Get top class preparation for Bank-PO right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

66. Computer programs are written in a high level programming language; however, the human readable version of a program is called

a) cache

b) instruction set

c) source code

d) word size

e) None of these

Answer : C

67. What is the difference between a CD-ROM and a CD-RW?

a) They are the same just two different terms used by different manufacturers

b) A CD-ROM can be written to and a CD-RW cannot

c) A CD-RW can be written to, but a CD-ROM can only be read from

d) A CD-ROM holds more information than a CD-RW

e) None of these

Answer : C

68. What is the term for how words will appear on a page?

a) Text formatting

b) Character formatting

c) Point size

d) Typeface

e) None of these

Answer : A

69. The process of a computer receiving information form a server on the Internet is known as

a) Pulling

b) Pushing

c) Downloading

d) Transferring

e) None of these

Answer : C

70. When sending an e-mail, the … line describe the contents of the message

a) Subject

b) To

c) Contents

d) CC

e) None of these

Answer : A

71. All the deleted files go to

a) Recycle bin

b) Task bar

c) Tool bar

d) My computer

e) None of these

Answer : A

72. You organise files by storing them in

a) Archives

b) Folders

c) Indexes

d) Lists

e) None of these

Answer : B

73. A website address is a unique name that identifies a specific ___ on the web

a) Web browser

b) Website

c) PDA

d) Link

e) None of these

Answer : A

74. _________ are specially designed computer chips that reside inside of the devices, such as your car or your electronic thermostat

a) Servers

b) Embedded computers

c) Robotic computers

d) Mainframes

e) None of these

Answer : B

75. Which of the following places the common data elements in order from smallest to largest?

a) Character, file, record, field, database

b) Character, record, field, file, database

c) Character, field, record, file, database

d) Bit, byte, character, record, field, file, database

e) None of these

Answer : D

76. Which of the following statements is false concerning file names?

a) Files may share the same name or the same extension but not both

b) Every file in the same folder must have a unique name

c) File extension is another name for file type

d) None of these

Answer : D

Developed by: