International Law 2009 Paper-Solved MCQs NTA (UGC)-NET Set 2

Doorsteptutor material for UGC is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

11. The term Men of War signifies:

(a) Military personal

(b) A warship

(c) An aircraft carrier

(d) None of these

Answer: (b)

12. The number of judges constituting the international court of justice are:

(a) 15

(b) 12

(c) 10

(d) None of these

Answer: (a)

13. Terra Nullius means:

(a) Island in the sea

(b) No territory

(c) Territory belonging to no state

(d) None of these

Answer: (c)

14. The Acroniyum WMD stands for:

(a) Western missile defense

(b) Weapons of mass distruction

(c) World metrological Department

(d) None of these

Answer: (b)

15. Hot persuit is the principle designed to ensure:

(a) Vessiles voilating rules of coastal state cannot escape punishment by fleeing to high sea's

(b) Capture

(c) Cancellation of Registration

(d) None of these

Answer: (a)

16. Piracy, according to law of sea convention 1982 is:

(a) An illegal act by crew of private ship on the high sea's.

(b) An act of sabotage

(c) Act permisible in certain cases

(d) None of these

Answer: (a)

17. The general assembly of the UN is :

(a) The most powerful organ

(b) A supervisory body

(c) An elected House

(d) None of these

Answer: (b)

18. The charter of the UN is a comprehensive document having:

(a) 112 articles

(b) 111 articles

(c) 108 articles

(d) None of these

Answer: (b)

19. One of the amicable means of settling state disputes is:

(a) Concillation

(b) Blockade

(c) War

(d) None of these

Answer: (a)

20. The bulk of the rules of International law are derived from:

(a) Judicial decisions

(b) work of publicites

(c) Customs

(d) None of these

Answer: (c)

Developed by: