Business Administration Paper – 2008 Solved MCQs NTA (UGC)-NET Set 1

Get unlimited access to the best preparation resource for UGC : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 89K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(1) The last stage of Maslow Need Hierachy is Esteem.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(2) An effective Manager is one who achieves the goal with the least amount of resources.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(3) Audit is a type of controlling system.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(4) Removal of undesirable elements serves as Negative Reinforcement tool to motivate the people.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(5) Marketing of services heavily rely on advertising.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(6) Advertising is paid, personal communication through media

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(7) Skimming pricing is used when the customers are quality conscious.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(8) Advertising is usually at the top of Promotion Mix of every product.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(9) Profit as against Share Price Maximization is always a desirable goal of organization.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(10) For a short-term creditor, liquidity ratios are more important than efficiency ratios.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(11) Low levels of net working capital decrease risks.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(12) The present value of an annuity is inversely related to future value of annuity.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

Developed by: