Business Administration Paper – 2008 Solved MCQs NTA (UGC)-NET Set 2

Get unlimited access to the best preparation resource for UGC : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 89K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(13) The three levels of a product are:

(a) Core, Packaging and Promotion

(b) Actual, Core and Pricing

(c) Augmentation, Core and Actual

(d) None of these

Answer: (c)

(14) MBO means:

(a) Management based on Organization

(b) Management based on Objectives

(c) Management by Objectives

(d) None of these

Answer: (c)

(15) The two broad price policies are:

(a) Demand and sales based pricing

(b) Penetration and low pricing

(c) Skimming and Demand based pricing

(d) None of these

Answer: (c)

(16) Quick Ratio is calculated by dividing:

(a) Current Assets by Current Liabilities

(b) Current Assets by Inventories

(c) Current Liabilities by Current Assets

(d) None of these

Answer: (d)

(17) Decreasing inventories is a source of:

(a) Assets

(b) Funds

(c) Credit

(d) None of these

Answer: (b)

(18) Entrepreneur is:

(a) Manager looking for profit

(b) Manager looking for employee’s satisfaction

(c) Manager looking for every opportunity

(d) None of these

Answer: (c)

(19) The depth of a 'Product Mix' indicates:

(a) All products offered by a company with its versions

(b) All products offered by a company with its brands

(c) All products and service brands

(d) None of these

Answer: (a)

(20) A person directly involved in operation and accomplishment of main objectives of the firm is called:

(a) First-Line manager

(b) Line-Manager

(c) Staff-Manager

(d) None of these

Answer: (b)

Developed by: