NTA UGC-NET Governance Questions (Part 7 of 13)

Paper 1 complete video course by Dr. Manishika Jain. Lifetime validity. Includes tests and expected questions. Join now!

  1. Indian Institute of Science (IISC) is located
    1. Chennai
    2. Kolkata
    3. Bangalore
    4. Mumbai

    Answer: c

  2. Bhabha Atomic Research Centre (BARe) is situated at
    1. Hyderabad
    2. Bangalore
    3. Delhi
    4. Trombay (Mumbai)

    Answer: d

  3. Indian School of Mines is situated at
    1. Patna (Bihar)
    2. Dhanbad (Jharkhand)
    3. Kolkata (West Bengal)
    4. Guwahati (Assam)

    Answer: b

  4. How many Indian Institu tes of Management (lIM) are there in India?
    1. Six
    2. Seven
    3. Five
    4. Eight

    Answer: a

  5. Indian Institute of Foreign Trade is situated in
    1. Lucknow
    2. Dehradun
    3. New Delhi
    4. Mumbai

    Answer: c

  6. Birla Institute of Technology is situated at
    1. Ranchi
    2. Jaipur
    3. Kota
    4. Hardwar

    Answer: a

  7. What is the full form of MCA?
    1. Ministry of Commerce & Agriculture
    2. Master of Computer Application
    3. Member Chartered Accountant
    4. Master of Commerce & Arts

    Answer: b

  8. Institute of Nuclear Medicine and Allied Sciences is situated in
    1. Mumbai
    2. Chennai
    3. Delhi
    4. Kolkata

    Answer: c

  9. National Institute of Immunology is situated in
    1. Delhi
    2. Hyderabad
    3. Goa
    4. Koehi

    Answer: a

  10. Central Forensic Science Laboratory IS situated in
    1. Chandigarh
    2. Patna
    3. Patiala
    4. Ludhiana

    Answer: a

Developed by: