Political Science 2001 Paper 2-Solved MCQs NTA (UGC)-NET Set 2

Get top class preparation for UGC right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 87K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(11) Turkish Government is:

(a) Democratic

(b) Dictatorial

(c) Monarchial

(d) None of these

Answer: (a)

(12) Cultural Revolution in China was aimed at reforming of:

(a) Communist Party

(b) Bureaucracy

(c) Red Army

(d) None of these

Answer: (b)

(14) People‘s Republic of China was established in:

(a) 1949

(b) 1950

(c) 1951

(d) None of these

Answer: (a)

(15) Power in the Soviet Union rested with the:

(a) Supreme Soviet

(b) Communist Party

(c) Presidium

(d) None of these

Answer: (a)

(16) The House of Lords is predominantly:

(a) Elected

(b) Appointed

(c) Hereditary

(d) None of these

Answer: (c)

(17) The Soviet Union was established in:

(a) 1917

(b) 1919

(c) 1921

(d) None of these

Answer: (a)

(18) The USA was founded in:

(a) 1789

(b) 1791

(c) 1793

(d) None of these

Answer: (a)

(19) The Electoral College in US comprises:

(a) 535 Electors

(b) 538 Electors

(c) 541 Electors

(d) None of these

Answer: (b)

Developed by: