Paper 3 has been removed from NET from 2018 (Notification)- now paper 2 and 3 syllabus is included in paper 2. Practice both paper 2 and 3 from past papers.

NTA NET Commerce Important Higher Questions and Answer Part 3

Glide to success with Doorsteptutor material for UGC Public-Administration: Get detailed illustrated notes covering entire syllabus: point-by-point for high retention.

Download PDF of This Page (Size: 103K)

42. Match the following list

Match the Following List
Match the following list

(i) IND AS 7

(i) Employer Benefit

(ii) IND AS 19

(ii) Statement of cash flows

(iii) IND AS 36

(iii) Impairment of assets

(iv) IND AS 41

(iv) Agriculture

a) (1)-(ii), (2)-(i), (3)-(iii), (4)-(iv)

b) (1)-(i), (2)-(ii), (3)-(iii), (4)-(iv)

c) (1)-(iii), (2)-(i), (3)-(iv), (4)-(ii)

d) (1)-(ii), (2)-(iii), (3)-(i), (4)-(iv)

Answer-(A)

32. _____ is a want for specific product backed by on ability to pay.

a) Demand

b) Want

c) Need

d) Utility

Answer-(A)

33. _____ is the father of Modern Marketing.

a) Peter Drucker

b) Philip Kotler

c) K. Gonod

d) Abraham Maslow

Answer-(B)

34. Marketing which involves unusual approaches such as intercept encounters in public places, street giveaways of products.

a) Virtual marketing

b) Viral marketing

c) Guerrilla marketing

d) Green marketing

Answer-(C)

35. Dividend from Indian Company is exempt under section

a) 10(35)

b) 10(68)

c) 10(34)

d) 10(18)

Answer-(C)

36. Deduction under section 80 G of donation is allowed to

a) Any assesse

b) Individual or HUF

c) A business assess

d) None of these

Answer-(A)

24. The transmission of receiver’s reaction back to the sender is known as

a) Source

b) Encoding

c) Noise

d) Feedback

Answer-(D)

25. Column headings of a table

a) Stub

b) Caption

c) Box head

d) (b) and (c)

Answer-(D)

26. A graph of a cumulative frequency distribution

a) Ogive

b) Historigram

c) Histogram

d) None of these

Answer – (A)

18. A system of symbols designed to be applied to a classified set of items to give a brief account reference, facilitating entry collection and analysis.

a) Coding system

b) Discretionary system

c) Both (a) and (b)

d) None of these

Answer – (A)

15. Residential Status to be determined for –

a) Accounting year

b) Assessment year

c) Previous year

d) Financial year

Answer – (C)

Developed by: