Paper 3 has been removed from NET from 2018 (Notification)- now paper 2 and 3 syllabus is included in paper 2. Practice both paper 2 and 3 from past papers.

CBSE NET Physical-Education December-2012 Solved Paper III Download all the papers to prepare for NET 2020

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

1. Select the correct option: Flexion and extension take place around(A) Medio-lateral axis

(B) Anterio Posterior axis

(C) Vertical axis

(D) Sagittal axis

Answer: A

2. Select the correct option Protraction and retraction take place in

(A) Hip Joint

(B) Shoulder joint

(C) Elbow joint

(D) Knee joint

Answer: B

3. Select the correct option:

Focus of physical education is

(A) Motion

(B) Fitness

(C) Man

(D) Man, in motion

Answer: D

4. Select the most suitable option:

(A) Soccer is a game

(B) Soccer is a sport as well as a game

(C) Soccer is a sport

(D) Soccer is a play

Answer: B

5. Select that correct option: During strenuous exercise, the major reason for onset of fatigue is

(A) O2 debt

(B) Depletion of O2

(C) Lactic acid formation

(D) Increase of CO2 level

Answer: C

6. Which one of the following is not the part of Hydrotherapy?

(A) Wax bath

(B) Cryotherapy

(C) Whirlpool bath

(D) Contrast bath

Answer: A

7. Select the correct option:

Assessment of group cohesion is done through

(A) Observation during training and competition

(B) Performance tests

(C) Sociogram

(D) Knowledge based tests

Answer: C

8. Select the correct option:

Psychological core of personality is the most basic level of personality. It is

(A) Adjustment to environment

(B) Internal and constant

(C) Role related behaviour

(D) External & dynamic

Answer: B

9. Select the correct option: National Fitness Corps was introduced in

(A) 1965

(B) 1966

(C) 1967

(D) 1968

Answer: A

10. In which of the following places, there is no centre of Sports Authority of India?

(A) Kolkata

(B) Bangalore

(C) Patiala

(D) Chandigarh

Answer: D

11. Which of the following is not related to the School Health Programme?

(A) Keeping health records

(B) Health education

(C) Controlling of diseases

(D) Health inspection

Answer: C

12. Solid gold medals were last given in Olympic Games in

(A) 1904

(B) 1908

(C) 1912

(D) 1920

Answer: C

13. Sunlight is a source of

(A) Vitamin A

(B) Vitamin B

(C) Vitamin C

(D) Vitamin D

Answer: D

14. Philosophical research is also known as

(A) Rational research

(B) Perceptual research

(C) Conceptual research

(D) Behavioural research

Answer: C

15. Sample may be big or small depends on

(A) Geographical area

(B) Demographic fluctuation

(C) Characteristics and traits of population

(D) Balance of births and deaths over time

Answer: C

16. When the β€˜Z’ value is equal to or exceeds 2.58 one may safely conclude that the difference between the means is significant at

(A) 0.02 level

(B) 0.01 level

(C) 0.001 level

(D) 0.05 level

Answer: B

17. Kraus-Weber Test measures

(A) Minimum muscular strength

(B) Absolute muscular strength

(C) Maximum muscular strength

(D) Relative muscular strength

Answer: A

18. Metabolic adaptation is

(A) Adjustment of metabolic rate to enhanced of work load demand

(B) Metabolic rate suspension

(C) Metabolic impulsion

(D) Adaptation of metabolic ratio

Answer: A

19. Which of the following is an apex body for Olympic Games?

(A) OCA

(B) IOC

(C) ICC

(D) FIFA

Answer: B

20. First step in Sport Management is

(A) Budgeting

(B) Co-ordinating

(C) Planning

(D) Directing

Answer: C

21. Blue print of the team competition plan is called

(A) Tactics

(B) Skill

(C) Technique

(D) Strategy

Answer: D

22. Kinematic parameters include

I. Inertia

II. Velocity

III. Distance

IV. Acceleration

Find the correct combination:

(A) I, II, III

(B) I, III, IV

(C) I, II, IV

(D) II, III, IV

Answer: D

23. Performance related fitness includes

I. leg explosive strength

II. Cardio-vascular endurance

III. Reaction ability

IV. Flexibility

Find the correct combination

(A) I, II

(B) II, III

(C) I, III

(D) II, IV

Answer: C

24. A first class lever can provide mechanical advantage in form of

I. Speed

II. Strength

III. Balance

IV. Coordination

Find the correct combination

(A) I, II, III

(B) II, III, IV

(C) III, IV, I

(D) IV, I, II

Answer: A

25. Biological basis of life includes:

I. Motor fitness

II. Physical exercise

III. Intelligence

IV. Food

Find the correct combination

(A) I, II

(B) II, III

(C) I, III

(D) II, IV

Answer: D

26. Development of group cohesion is based on

I. Team factors

II. Individual factors

III. Leadership factors

IV. Environmental factors

Find the correct combination:

(A) I, III, IV

(B) I, II, III

(C) II, III, IV

(D) IV, I, II

Answer: A

27. Personal sources of stress are

I. Event importance

II. Trait anxiety

III. Self esteem

IV. Uncertainty

Find the correct combination:

(A) I, II

(B) II, III

(C) III, IV

(D) IV, I

Answer: B

28. Professional ethics in physical education includes:

I. Moral values

II. Judgement

III. Physical fitness

IV. Sincerity

Find the correct combination:

(A) I, II

(B) II, III

(C) I, IV

(D) II, IV

Answer: C

Answer: D

30. Evaluation measures:

I. Efficiency of efforts

II. Achievement level of target

III. Distance from goal

IV. Status of the subject

Find the correct combination

(A) I, II

(B) II, III

(C) II, III, IV

(D) I, II, III, IV

Answer: D

31. Progression of load proceeds

I. Linearly

II. Stepwise

III. Stimulus wise

IV. Circularly

Find the correct combination

(A) I, III

(B) II, IV

(C) I, II

(D) II, III

Answer: C

32. Intramural programme creates in students the sense of

I. Mass participation

II. Selfishness

III. Enmity

IV. Maximum involvement

Find the correct combination:

(A) I, II

(B) II, IV

(C) III, IV

(D) I, IV

Answer: D

33. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): A runner runs without receiving any force from outside.

Reason (R): Force is the cause of motion.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are right.

(C) (A) is wrong, but (R) is right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: C

34. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Physical education emphasizes also in mental development.

Reason (R): Nationalism considers nature as the only reality.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are right.

(C) (A) is wrong, but (R) is right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: B

35. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Insulin is ineffective when taken by mouth.

Reason (R): Insulin is destroyed in alimentary canal and size of molecule is too large for intestinal absorption.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is false.

(B) (A) is false, but (R) is true.

(C) Both (A) and (R) are true.

(D) Both (A) and (R) are false.

Answer: A

36. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Strength of movement produced by a muscle depends upon how close to the joint it is attached.

Reason (R): A muscle attached further away will produce a powerful movement than one attached to nearer the joint.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is false, but (R) is true.

(B) (A) is true, but (R) is false.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Both (A) and (R) are true.

Answer: A

37. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Autocratic style of leadership is usually task oriented and tightly structured.

Reason (R): Leadership style is responsible for effective decision making in sport.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).

(B) Both (A) and (R) are true, but

(R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: B

38. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Physical Education is an integral part of education.

Reason (R): Both education and physical education aim at the total development of personality.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is false.

(B) (A) is false, but (R) is true.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Both (A) and (R) are true.

Answer: D

39. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Health and safety skills can be taught in the school through First Aid and safety education.

Reason (R): School age is the appropriate age to learn First Aid and safety education.

In context of the two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: A

40. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Osteoporosis disease occurs for the Basket Ball players due to overuse of joints.

Reason (R): Over use of joints the synovial fluid is reduced in the joints.

In context of the two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(B) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: B

41. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Type – I error is rejecting the null hypothesis when it is true.

Reason (R): Type – I error arises due to false interpretation of data.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are right.

(C) (A) is wrong, but (R) is right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: A

42. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Agility is an essential component of motor fitness.

Reason (R): Agility is determined by neuromuscular coordination.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: C

43. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Muscular power is a measure of contraction speed of muscle.

Reason (R): Muscular power is determined by the fibre type proportion of the muscle.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: C

44. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Tactics is execution of movements with economy.

Reason (R): It is regulation of one’s action in line of preventing the opponent to regulate his action.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: B

45. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):

Assertion (A): Talent indicators are the products of heredity and environment.

Reason (R): They are the base of performance prognosis.

In context of the above two statements, which one of the following is correct?

Codes:

(A) (A) and (R) both are right.

(B) (A) and (R) both are wrong.

(C) (A) is right and (R) is wrong.

(D) (A) is wrong and (R) is right.

Answer: A

46. Make the correct choice from codes given below consulting the Assertion (A) and Reason (R):

Assertion (A): Management is the dynamic life giving element in every organization.

Reason (R): It is the activating force that gets things done through people.

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is false.

(B) (A) is false, but (R) is true.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).

Answer: D

47. Arrange the following mechanical phases of kicking a ball in order of sequence of progression:

I. Kicking

II. Stance

III. Back lift

IV. Follow through

Codes:

(A) II, III, I, IV

(B) III, I, IV, II

(C) I, IV, II, III

(D) IV, II, III, I

Answer: A

48. Arrange the following events in order of their first appearance in the process of historical development of games and sports:

I. Gladiatorial combat

II. Olympic Games

III. FIFA World Championship

IV. IPL

Codes:

(A) I, II, III, IV

(B) II, I, III, IV

(C) III, IV, II, I

(D) IV, III, I, II

Answer: B

49. Arrange the following sources of energy for muscular exercise in order of their sequence of availability:

I. Triglyceride

II. Glycogen

III. A.T.P.

IV. Phosphocreatine

Codes:

(A) I, III, IV, II

(B) II, I, III, IV

(C) IV, II, I, III

(D) III, IV, II, I

Answer: D

50. Arrange the following processes through which a group becomes a team, in correct sequential order:

I. Storming

II. Norming

III. Forming

IV. Performing

Codes:

(A) I, IV, III, II

(B) III, I, II, IV

(C) II, III, IV, I

(D) IV, II, I, III

Answer: B

51. Arrange the following courses in Physical Education in chronological order as they were started in India:

I. Ph.D.

II. B.P.E.

III. B.P.Ed.

IV. M.Phil

Codes:

(A) II, III, I, IV

(B) I, II, III, IV

(C) III, IV, II, I

(D) II, IV, III, I

Answer: A

52. Arrange the following programmes and institutions in chronological order:

I. National Fitness Corps

II. National Plan of Physical Education and Recreation

III. Lakshmibai College of Physical Education

IV. All India Council of Sports

Codes:

(A) I, II, III, IV

(B) II, III, I, IV

(C) IV, II, III, I

(D) III, I, II, IV

Answer: C

53. Find out the right sequence in line of determining the body composition:

I. Weighing of body

II. under water weighing

III. Body density

IV. Fat Percentage

V. Skinfold thickness

Codes:

(A) IV, V, III, I, II

(B) II, III, I, V, IV

(C) V, III, II, I, IV

(D) I, II, III, V, IV

Answer: D

54. In Knox Basketball test, sequence of items is as follows:

I. Penny Cup Test

II. Wall Bounce Test

III. Dribble Shoot Test

IV. Speed Dribble Test

Codes:

(A) IV, II, III, I

(B) II, III, I, IV

(C) III, I, IV, II

(D) I, IV, II, III

Answer: A

55. Arrange the heptathlon events in order of right sequence:

I. 800 m.

II. Javelin Throw

III. Long Jump

IV. 200 m.

V. Shot Put

VI. High Jump

VII. 100 m

Codes:

(A) II, III, IV, I, V, VI, VII

(B) VII, IV, VI, III, II, V, I

(C) VII, V, VI, III, IV, II, I

(D) VII, VI, V, IV, III, II, I

Answer: D

56. Arrange the Grand Slam Tennis Tournaments in the order they are played using the code given below:

I. Wimbledon

II. Australian Open

III. U.S. Open

IV. French Open

Codes:

(A) I, II, III, IV

(B) II, IV, I, III

(C) IV, III, II, I

(D) IV, I, II, III

Answer: B

57. Match list – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Vastus Internus

II. Biceps Femoris

III. Middle Deltoid

IV. GluteusMaximus

List II

1. Knee flexion

2. Hip extension

3. Knee extension

4. Shoulder Abduction

Codes:

I II III IV

(A) 3 1 4 2

(B) 1 4 2 3

(C) 4 2 3 1

(D) 2 3 1 4

Answer: A

58. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Axiology

II. Competition

III. Sport

IV. Cooperation

List II

1. A cultural heritage

2. Associative factor for social interaction

3. A component of philosophy

4. Dissociative factor of social interaction

Codes:

I II III IV

(A) 3 4 1 2

(B) 4 3 2 1

(C) 1 2 3 4

(D) 2 1 4 3

Answer: A

59. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Platelets

II. Low haemoglobin

III. Diabetes

IV. Cholesterol

List II

1. Insulin

2. H.D.L.

3. Anaemia

4. Thrombocytes

Codes:

I II III IV

(A) 4 2 1 3

(B) 4 3 1 2

(C) 1 2 3 4

(D) 2 3 4 1

Answer: B

60. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Thyroid

II. Cytoplasm

III. Ball and Socket Joint

IV. Medulla

List II

1. Gland

2. Brain

3. Cell

4. Shoulder

Codes:

I II III IV

(A) 1 2 3 4

(B) 1 3 4 2

(C) 4 3 1 2

(D) 2 3 4 1

Answer: B

61. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Need Achievement Theory

II. Attribution Theory

III. Competence Motivation Theory

IV. Achievement goal theory

List II

1. Achievement goals

2. Personal and situational factors

3. Success and failure

4. Achievement behaviour

Codes:

I II III IV

(A) 1 2 3 4

(B) 4 1 2 3

(C) 3 4 1 2

(D) 2 3 4 1

Answer: D

62. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Professional ethics

II. Construction of time table

III. Curriculum planning

IV. Age characteristics

List II

1. Type of school

2. Professional requirement

3. Individual difference

4. Selection of activities

5. Formal activities

Codes:

I II III IV

(A) 1 2 4 3

(B) 2 1 3 4

(C) 3 4 1 2

(D) 4 3 2 1

Answer: B

63. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Milk, Cheese, Yoghurt

II. Meat, Poultry, Fish

III. Vegetables

IV. Bread, Cereal, Rice

List II

1. Carbohydrates

2. Minerals

3. Protein

4. Vitamin

Codes:

I II III IV

(A) 2 4 3 1

(B) 1 4 3 2

(C) 2 1 4 3

(D) 2 3 4 1

Answer: D

64. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Malaria

II. Dengue

III. Measles

IV. Diabetes

List II

1. Parasites

2. Pancreas

3. Bacteria

4. Virus

Codes:

I II III IV

(A) 1 3 4 2

(B) 3 4 1 2

(C) 2 1 4 3

(D) 4 2 3 1

Answer: A

Answer: A

66. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Discrete variable

II. Attribute variable

III. Continuous variable

IV. Controlled variable

List II

1. Room temperature, sample size

2. Height, weight

3. Age, IQ scores

4. Sit-ups, Goal scored

Codes:

I II III IV

(A) 4 2 3 1

(B) 4 3 2 1

(C) 3 4 1 2

(D) 2 1 4 3

Answer: B

67. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Kraus-Weber Test

II. Harvard Step Test

III. Cooper Test

IV. Scot and French Test

List II

1. Endurance

2. Flexibility

3. Minimum muscular strength

4. Cardio respiratory efficiency

Codes:

I II III IV

(A) 3 4 1 2

(B) 3 2 4 1

(C) 2 3 1 4

(D) 1 4 2 3

Answer: A

68. Match the following motor components with their training methods:

Motor Component Training Method

List I

I. Flexibility

II. Endurance

III. Agility

IV. Strength

List II

1. Fartlek

2. Control and Regulation

3. Plyometrics

4. Post-Isometric input

Codes:

I II III IV

(A) 3 4 1 2

(B) 2 1 3 4

(C) 4 1 2 3

(D) 1 2 3 4

Answer: C

69. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:

List – I List – II

List I

I. Preparatory Period-I

II. Preparatory Period-II

III. Competition Period

IV. Transition Period

List II

1. Achievement of goals

2. Recuperation

3. Development of technique

4. Formulation of conditional and technical base

Codes:

I II III IV

(A) 4 3 1 2

(B) 3 1 2 4

(C) 1 2 4 3

(D) 2 4 3 1

Answer: A

70. Match List – I with List – II by using codes given below:

List – I List – II

List I

I. FINA

II. FIDE

III. AAFI

IV. FIFA

List II

1. Football

2. Athletics

3. Swimming

4. Chess

Codes:

I II III IV

(A) 3 4 2 1

(B) 1 2 3 4

(C) 4 3 2 1

(D) 1 4 2 3

Answer: A

Question 71 to 75:

Read the passage and answer the questions that follow based on your understanding of the passage:

There are many problems and challenges facing educators in general and physical educators in particular. Pertinent question is what is the place and function of physical education in education? Can we justify physical education as a part of education curriculum? Can we justify requiring it for all students? In a time of accountability, we must show that physical education has a definite, positive value in the educational process, and we need to show why physical education is a vital part of the curriculum.

At the same time, questionable practices are attracting more attention to mismanaged sports and physical education programmes. Also, many benefits promised by these programmes are now coming under fire as unproven or unprovable benefits. It is argued that β€œgames quickly lose their charm when forced into the service of education, character development, or social improvement.

Many curricular problems exist in education and physical education. In addition to the need to make the curriculum more relevant, we need to establish educational priorities for our society if we are to settle some of the long-standing issues. We need to end the separation of reality and education. We do not want to plan an inflexible curriculum. We must be open to change and innovation. Students need to have options that will permit them the optimum realization of their latent talents. For this reason, the students need to be included in program planning and evaluation, for the programs are supposed to be designed to benefit the students, not the teachers.

We also face the challenge of developing more and better leaders. There is a need for the academic physical educator with strong skills in all the communication. Physical educators have not been very successful in communicating either the values of physical education or the need for physical education to the public. The new physical educator needs to be very skill oriented, capable of demonstrating as well as teaching the skills used in any class. At the same time, he or she must be broadly educated in the liberal arts and sciences in order to be able to converse meaningfully with people in all academic fields. We need to work to close the gap between our current teaching methods and facts and what we discovered about teaching and skill acquisition in research. We have allowed a gap to appear between the physical educators who are researchers and those who are practitioners. We need to work to see that we improve the practice of physical education as a result of the research we are doing in physical education.

Readiness for change is a necessary ability or outlook in modern society. Change is inevitable, those who are more adapt at survival will be prepared to accept change and learn to adopt. Education faces the difficult task of trying to develop this readiness for change or adaptability, for it must prepare people not only for what is, but also for what will be, even though what is to come is unknown. Physical education is a worthy field for in its activities and experiences we can find elements of value to people of all ages and conditions. The greatest question that faces physical educators today is the future of physical education. What directions will physical education take under your guidance and leadership?

71. The students need to be included for programme planning and evaluation because

(A) Programmes are designed for the benefits of teachers

(B) Programmes are designed for the benefits of students.

(C) Programmes are designed for the benefits of institution.

(D) Programmes are designed for the benefits of Administration.

Answer: B

72. Contemporary physical educators are facing problems and challenges regarding:

I. Place of physical education in education.

II. Justification for requirement of physical education for all children.

III. Place of physical education in educational curriculum.

IV. Effective implementation of physical education programme.

Find out the correct choice:

(A) I, II, III

(B) II, III, IV

(C) III, IV, I

(D) IV, I, II

Answer: A

73. Benefits of physical education which appear to be unprovable due to mismanagement of physical education programmes, are

I. Character development

II. Social development

III. Service to education

IV. Physical fitness development

Find out the correct choice:

(A) I, II, IV

(B) II, III, IV

(C) III, IV, I

(D) II, I, III

Answer: D

74. Present leaders of physical education require to be

(A) Healthy

(B) Skilful

(C) Academically strong with communicational skill

(D) Moral and ethical

Answer: C

75. To develop readiness for change is essential for education and physical education, because

I. Change is inevitable

II. Readiness prepares for present

III. Readiness prepares for future

IV. Readiness develops self confidence

Find out the correct choice:

(A) III, I, II

(B) I, III, IV

(C) IV, II, I

(D) III, IV, II

Answer: A