Geography 2001 Paper 2 – Solved MCQs NTE Praxis Set 2

Download PDF of This Page (Size: 139K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(11) Bali Island is situated in:

(a) Philippine Island

(b) Indonesia Island

(c) West Indies Island

(d) Japan Island

(e) None of these

Answer: (b)

(12) Largest River among these

(a) Mississippi

(b) Yenisei

(c) Amazon

(d) Yangtze

(e) None of these

Answer: (c)

(13) Mt. Blanc is situated in:

(a) Italy

(b) France

(c) Spain

(d) None of these

Answer: (a)

(14) Highest Mountain Peak among these:

(a) Nanga Parbet

(b) McKinley

(c) Kanchenjunga

(d) Godwin Austen

(e)None of these

Answer: (d)

(15) Great Salt Lake is situated in:

(a) Iowa State

(b) Utah State

(c) Minnesota State

(d) Nerada State

(e) None of these

Answer: (b)

(16) Largest Mt. Range is

(a) Andeo Mountains

(b) Alps

(c) Rockies

(d)Himalayas

(e) None of these

Answer: (c)

(17) Port Palermo is located in:

(a) Tyrrhenian Sea

(b) Adriatic Sea

(c) Mediterranean Sea

(d) None of these’

Answer: (a)

(18) “Gulf of Carpentaria” is in:

(a) Indian Ocean

(b) Pacific Ocean

(c) Atlantic Ocean

(d) None of these

Answer: (b)

(19) “Cape York Peninsula”

(a) New Zealand

(b) Australia

(c) Indonesia

(d) None of these

Answer: (b)

(20) Highest Capital city located in the world

(a) Lhasa

(b) La Pez

(c) Bogota

(d) None of these(d) None of these

Answer: (b)

Developed by: