Geography 2006 Paper 2 – Solved MCQs NTE Praxis Set 1

Download PDF of This Page (Size: 139K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1) Percentage of urban population in 1998 of Pakistan was:

(a) 11.1

(b) 21.2

(c) 25.3

(d) 32.5

Answer: (d)

2) Quetta Building Code was passed in:

(a) 1916

(b) 1926

(c) 1936

(d) 1946

Answer: (c)

3) Irrigated area in Pakistan damaged by Water logging and Salinity is above:

(a) 26%

(b) 36%

(c) 46%

(d)None of these

Answer: (a)

4) Planned Nucleated Villages were founded in Punjab between:

(a) 1870and1910

(b) 1880 and 1900

(c) 1890 and 1920

(d) 1915 and 1925

Answer: (a)

5) Fortified human settlement is common in:

(a) Sindh

(b) Punjab

(c) Azad Kashmir

(d) Federally Administered Tribal Areas

Answer: (a)

6) Honshu is highly industrialized part of:

(a) Mangolia

(b) China

(c) Japan

(d) Thailand

Answer: (c)

7) Tashkent a one of biggest market of:

(a) Wheat

(b) Rice

(c) Sugar Cane

(e) Cotton

Answer: (a)

8) Hutu and Tutsi tribes live in:

(a) Australia

(b) New Zealand

(c) Rwanda

(d) Cameroon

Answer: (c)

9) Since 1970's tourist industry have developed in:

(a) Yemen

(b) Nigeria

(c) Srilanka

(d) Kuwait

Answer: (c)

10) Arakan Yoma, an extended Himalayan chain is located in:

(a) Laos

(b) Myanmar

(c) Bhutan

(d) Taiwan

Answer: (b)

Developed by: