Geography 2007 Paper 2 – Solved MCQs NTE Praxis Set 2

Download PDF of This Page (Size: 137K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(1) Agriculture, the deliberate tending of crops, dates back to approximate years:

(a) 8,000

(b) 10,000

(c) 12,000

(d) None of these

Answer: (b)

(2) The number of Agriculture Revolutions the world has experiences is:

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) None of these

Answer: ()

(3) Approximate latitude extent of Pakistan is:

(a) 21 - 38° N

(b) 24-37° S

(c) 28-40° N

(d) None of these

Answer: (b)

(4) The type of crop, the coffee is:

(a) Luxury

(b) Industrial

(c) Fibre

(d) None of these

Answer: (a)

(5) “Seven Sisters” is a group of:

(a) Summits

(b) Lakes

(c) Oil companies

(d) None of these

Answer: (c)

(6) “Nego” is the name of a:

(a) River

(b) Mountain

(c) Dam

(d) None of these

Answer: (b)

(7) The number of sovereign states in the SAARC is:

(a) Four

(b) Five

(c) Six

(d) None of these

Answer: (d)

(8) Rome, the capital of Italy, is located beside the river:

(a) Rhine

(b) Tiber

(c) Po

(d) None of these

Answer: (b)

(9) The Caucasoid have their skin colour:

(a) Black

(b) Yellow

(c) Brown

(d) None of these

Answer: (b)

(10) The Iberian Peninsula is a part of:

(a) Asia

(b) Europe

(c) Africa

(d) None of these

Answer: (b)

Developed by: