Verbal Section Most Important Questions and Answers Part 13

Glide to success with Doorsteptutor material for CAT : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

3. OROTUND:

(a) not resonant

(b) not reddish

(c) not eager

(d) pompous

(e) loud

Ans: (a)

4. RECANT:

(a) entangle

(b) rescue

(c) fail

(d) assert

(e) predict

Ans: (d)

5. UPBRAID:

(a) defer

(b) vacillate

(c) sever

(d) conjoin

(e) laud

Ans: (e)

6. PLENITUDE:

(a) luxury

(b) magnificence

(c) richness

(d) contentment

(e) scarcity

Ans: (e)

7. SCURRILOUS:

(a) decent

(b) savage

(c) major

(d) volatile

(e) scabby

Ans: (a)

8. FULMINATION:

(a) praise

(b) repetition

(c) escape

(d) ratification

(e) addition

Ans: (a)

9. DISTEND:

(a) deteriorate

(b) weaken

(c) constrict

(d) concentrate

(e) fold

Ans: (c)

10. TOUT:

(a) cast aspersions on

(b) deny the relevance of

(c) placate

(d) withhold consent

(e) misrepresent

Ans: (e)

11. SQUALID

(a) fervid

(b) florid

(c) pristine

(d) extraneous

(e) abundant

Ans: (c)

12. SCOTCH

(a) renovate

(b) entrust

(c) unfasten

(d) encourage

(e) emphasize

Ans: (d)

13. PERFIDY

(a) tact

(b) generosity

(c) thoroughness

(d) loyalty

(e) gratitude

Ans: (d)

14. OUTLANDISH

(a) conventional

(b) prolific

(c) unchanging

(d) transparent

(e) noticeable

Ans: (a)

15. PLUMB

(a) reversed

(b) lofty

(c) horizontal

(d) thin

(e) light

Ans: (c)

Developed by: