RBI Grade B (NRA) Exam: Advanced Grammar (Practice_Test 2 of 2)

Get top class preparation for IAS right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. Graduation from High School is considered by many a momentous occasion.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: a

  2. David was known for belching; and telling inappropriate jokes in public.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: b

  3. Nurses plays a vital role in the healthcare profession.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: d

  4. After having his tonsels removed, the child was listless for a few days.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: c

  5. The park was serine at twilight
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: c

  6. The patient՚s mind was lucid during the evaluation?
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: b

  7. The bachalor never married. Most people thought it was because of misogyny.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: c

  8. The intricacy of the mathematical equation, drove the student crazy trying to solve it.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: b

  9. The hybrid tomatoes is immune to most common diseases.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: d

  10. The professor was humiliated when his students reported him to the Dean for verbal abuse.
    1. Capitalization
    2. Punctuation
    3. Spelling
    4. Grammar

    Answer: a

Developed by: