SAT Questions and Answers Practice Test Paper-2 Important Questions Section B

Get top class preparation for SAT right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of SAT.

Section - B

Time - 25 minutes

21 Questions

1. If and , then

(A)

(B) 0

(C) 1

(D)

(E)

Ans. (C) 1

2. It takes Michael three hours to mow acres. If Michael mows acres at the same rate, how many minutes would it take?

(A)

(B) 90

(C) 100

(D) 120

(E) 150

Ans. (B) 90

3. If , then

(A) 6

(B) 10

(C) 12

(D) 17

(E) 20

Ans. (A) 6

4. What is the value of ?

The First Thing to Notice is That this Triangle

(A)

(B)

(C)

(D)

(E) It cannot be determined.

Ans. (A)

5. Steve bought a snack and a drink for $ 1.30. If the snack costs twenty cents less than the drink, how much does the drink cost?

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

Ans. (D)

6. If , when

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

Ans. (D)

7. If , then

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

Ans. (D)

8. If then which of the following expresses the relationship between and ?

(A)

(B)

(C)

(D)

(E) It cannot be determined.

Ans. (E) It cannot be determined.

9. 75 % of 104 is the same value as 60 % of what number?

(A) 130

(B) 133

(C) 136

(D) 140

(E) 144

Ans. (A) 130

10. If is the equation of a line, what is twice the value of this lineีšs y-intercept?

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

Ans. (D)

11. Given the figure below, which of the following must be a true statement?

Given the Figure Below

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

Ans. (C)

Question 12 โ€“ 14 refer to the following definition.

Let be defined for any positive integer as the number obtained when the first and last digit of switch places.

For examples , and .

12.

(A) 2

(B) 20

(C) 200

(D) 2000

(E) 20,000

Ans. (D) 2000

13. If is a two-digit number between 10 and 20 and (, then

(A) 11

(B) 13

(C) 14

(D) 16

(E) 18

Ans. (A) 11

14. If , and each is a digit 1 through 9, then is

(A) less than zero.

(B) between zero and 100.

(C) between 100 and 500.

(D) between 500 and 1000.

(E) more than 1000.

Ans. (E) more than 1000.

15. If , what is the area of the below circle?

The Two Statements Underneath the Drawing

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

Ans. (C)

16. According to the below table, which of the following statements is true?

September Total Sales Are 5.4 % Greater Than August Total Sal โ€ฆ

(A) September total sales are 3.5 % greater than August total sales.

(B) September total sales are 2.5 % less than August total sales.

(C) September total sales are 2.5 % greater than August total sales.

(D) September total sales are 5.4 % less than august total sales.

(E) September total sales are 5.4 % greater than August total sales.

Ans. (E) September total sales are 5.4 % greater than August total sales.

17. What is the perimeter of the below figure?

To Find the Unknown Lengths

(A) 24

(B) 25

(C) 26

(D) 27

(E) 28

Ans. (C) 26

18. Which of the following is the product of two prime numbers whose difference is twenty one?

(A) 46

(B) 51

(C) 55

(D) 57

(E) 58

Ans. (A) 46

19. What is the distance from the midpoint of to the origin, if and ?

(A) 5

(B) 6.5

(C) 8.2

(D) 12

(E) 13

Ans. (B) 6.5

20. If , then equals

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

Ans. (A)

21. Between 1950 and 2000, the population of Cree County tripled every ten years, except for the decade of the 1980s when the population of the country fell by one-half. If the population of Cree Country was 1000 people in 1950, what is the population now?

(A) 40,500

(B) 72,900

(C) 121,500

(D) 218,700

(E) 243,000

Ans. (A) 40,500