Computer Knowledge Paper 3 2012 Questions and Answers Part 1

Doorsteptutor material for NSO is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

1. If a word is typed that is not in Word’s dictionary, a ____________ wavy underline appears below the word.

(A) red

(B) green

(C) blue

(D) black

(E) None of these

Ans : (A)

2. The ____________ button on the quick access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.

(A) Search

(B) Cut

(C) Document

(D) Undo

(E) None of these

Ans : (D)

3. In Excel, any set of characters containing a letter , hyphen, or space is considered—

(A) a formula

(B) text

(C) a name

(D) a title

(E) None of these

Ans : (B)

4. ____________Software allows users to perform calculations on rows and columns of data.

(A) Word processing

(B) Presentation graphics

(C) Database Management Systems

(D) Electronic Spreadsheet

(E) None of these

Ans : (C)

5. A ____________represent approximately one billion memory locations.

(A) kilobyte

(B) megabyte

(C) gigabyte

(D) terabyte

(E) None of these

Ans : (C)

6. ____________cells involves creating a single cell by combining two or more selected cells.

(A) Formatting

(B) Merging

(C) Embedding

(D) Splitting

(E) None of these

Ans : (B)

7. The operating system is the most common type of ____________ software.

(A) communication

(B) application

(C) system

(D) word-processing

(E) None of these

Ans : (C)

8. When you quickly press and release the left mouse button twice , you are—

(A) Primary-clicking

(B) pointing

(C) Double-clicking

(D) Secondary-clicking

(E) None of these

Ans : (C)

9. The horizontal and vertical lines on a worksheet are called—

(A) cells

(B) sheets

(C) block lines

(D) gridlines

(E) None of these

Ans : (D)

10. To delete an incorrect character in a document, ____________ to erase to the right of the insertion point.

(A) press the left mouse key

(B) double-click the right mouse key

(C) press the BACKSPACE key

(D) press the delete key

(E) None of these

Ans : (D)

11. The operating system does all of the following EXCEPT:

(A) provide a way for the user to interact with the computer.

(B) manage the central processing unit (CPU).

(C) manage memory and storage.

(D) enable users to perform a specific task such as document editing.

Ans : (D)

12. During the boot process, the ____________ looks for the system files.

(A) CD

(B) BIOS

(C) CPU

(D) DVD

Ans : (B)