Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 4

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

33. Different components on the motherboard of a PC unit are linked together by sets of parallel electrical conducting lines. What are these lines called?

a) Conductors

b) Buses

c) Connectors

d) Consecutives

e) None of these

Answer : B

34. What is the name given to those applications that combine text, sound, graphics, motion video, and/or animation?

a) Motion ware

b) Ani graphics

c) Videos capes

d) Multimedia

e) None of these

Answer : D

35. A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for notebook users is called a

a) USB wireless network adapter

b) wireless switch

c) wireless hub

d) router

e) None of these

Answer : A

36. A(n) ____ language reflects the way people think mathematically.

a) cross-platform programming

b) 3GL business programming

c) event driven programming

d) functional

e) None of these

Answer : D

37. When entering text within a document, the Enter key is normally pressed at the end of every

a) Line

b) Sentence

c) Paragraph

d) Word

e) None of these

Answer : B

38. When a real time telephone call between people is made over the Internet using computers, it is called

a) a chat session

b) an e-mail

c) an instant message

d) internet telephony

e) None of these

Answer : D

39. Which of the following is the first step in sizing a window?

a) Point to the title bar

b) Pull down the view menu to display the toolbar

c) Point to any corner or border

d) Pull down the view menu and change to large icons

e) None of these

Answer : A

40. Which of the following software could assist someone who cannot use their hands for computer input?

a) Video conferencing

b) Speech recognition

c) Audio digitizer

d) Synthesizer

e) None of these

Answer : B

41. ______ a document means the file is transferred from another computer to your computer

a) Uploading

b) Really Simple Syndication

c) Accessing

d) Downloading

e) None of these

Answer : B

42. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?

a) Mass memory

b) Internal memory

c) Non-volatile memory

d) PROM

e) None of these

Answer : C

43. Computers that control processes accept data in a continuous

a) data traffic pattern

b) data highway

c) infinite loop

d) feedback loop

e) None of these

Answer : C