Business Administration Paper – 2010 Solved MCQs Arunachal Pradesh PSC Set 2

Get top class preparation for UGC right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(10) A data base that supports organization wide operations and decision making is a (n)

________ database.

a) department

b) enterprise

c) work group

d) extra-net

e) none

Answer: (b)

(11) As small companies begin to achieve success, they tend to adopt some of the tools used in professionally run marketing commas. This is a sign that the firm is in the ________ stage of marketing practice.

a) Entrepreneurial marketing

b) Formulated marketing

c) Intrepreneurial marketing

d) Effective marketing

e) none

Answer: (a)

(12) The concept of a _______ is used to describe a cluster of complementary products that are closely related in the minds of the consumers but are spread across a diverse set of industries.

a) Metamarket

b) Metamediary

c) Market place

d) Marketspace

e) none

Answer: (a)

(13) Marketers can increase the value of customers offering by:

a) raising benefits and reducing cost

b) raising benefits by more than raising the cost

c) lowering benefits by less than the reduction in cost

d) All of the above can increase the customers value

Answer: (d)

(14) When a firm sees its competitors as all companies that compete for the same consumer dollars, they are concerned with the ________ level of competition.

a) Brand

b) Industry

c) Form

d) Generic

e) None

Answer: (b)

(15) The number of channel levels from raw material to final product which a company will participate defines the firm's _________ scope.

a) Industry

b) Geographical

c) Vertical

d) Competence

Answer: (c)

(16) Which of the following best describes the organizational members who integrate and coordinate the work of others?

a) Managers

b) Operatives

c) Subordinates

d) Customers

Answer: (a)

(17) _________ represent the lowest level of management

a) Team leaders

b) First line managers

c) Operatives

d) Laborers

e) none

Answer: (b)

(18) Which of the following roles is more important for lower-level managers than for either middle or top-level managers?

a) Negotiator

b) Leader

c) Coordinator

d) Entrepreneur

e) none

Answer: (b)

(19) Which of the following skills involve working well with other people?

a) Technical

b) Human

c) Computer

d) Empirical

e) none

Answer: (b)

(20) The phrase most associated with scientific management is ________?

a) Management Relations

b) One of the best

c) Supply and demand

d) Quality control

e) none

Answer: (b)