Political Science 2007 Paper 2-Solved MCQs Arunachal Pradesh PSC Set 1

Get unlimited access to the best preparation resource for CTET : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(1) Which amendment in the U.S constitution limits the term of the president to two?

(a) 21st

(b) 22nd

(c) 23rd

(d) None of these

Answer: (b)

(2) Watergate scandal came to light in:

(a) 1973

(b) 1974

(c) 1975

(d) None of these (1971)

Answer: (d)

(3) The right to vote was given to women in Britain in :

(a) 1936

(b) 1948

(c) 1950

(d) None of these (1918)

Answer: (d)

(4) Known as the “Iron Lady”?

(a) Condolisa Rice

(b) Margarate Thacher

(c) Indira Ghandi

(d) None of these

Answer: (b)

(5) The Indian president is elected for:

(a) 4 years

(b) 5 years

(c) 7 years

(d) None of these

Answer: (b)

(6) The united states of America consist of:

(a) 48 states

(b) 50states

(c) 52states

(d) None of these

Answer: (b)

(7) The American congress consist of:

(a) 535members

(b) 536 members

(c) 538 members

(d) None of these

Answer: (a)

(8) Russian president is elected for:

(a) 4 years (6 years from 2012)

(b) 5 years

(c) 6 years

(d) None of these

Answer: (a)

(9) The Turkish Grand National Assembly consist of :

(a) 450 members

(b) 500 members

(c) 550 members

(d) None of these

Answer: (c)

(10) Who was the main Leader of China after Independence?

(a) Lio Shao Chi

(b) Mao Tae Dong

(c) Chu Teh

(d) None of these

Answer: (b)

(11) The Iranian constitution consist of:

(a) 150 Articles

(b) 175 Articles

(c) 190 Articles

(d) None of these (177)

Answer: (d)

(12) The National people Congress in China is elected for:

(a) 4 years

(b) 5 years

(c) 6 years

(d) None of these

Answer: (b)