Assam Prelims PSC 2009 Solved Paper (Part 10 of 10)

Download PDF of This Page (Size: 117K)

  1. Which one of the following States is not touched by Tropic of Cancer?

    1. Madhya Pradesh

    2. Mizoram

    3. Bihar

    4. Chhattisgarh

    Answer: d

  2. The famous fort sonar killa is located at

    1. Jaipur

    2. Jaisalmer

    3. Jodhpur

    4. Bikaner

    Answer: b

  3. Which one of the following is not a tributary to the Indus?

    1. Beas

    2. Chambal

    3. Chenab

    4. Ravi

    Answer: b

  4. Sardar Sarobar Dam is constructed on river

    1. Sutlej

    2. Saraswati

    3. Narmada

    4. Godavari

    Answer: c

  5. Bermuda Triangle is located in

    1. Caribbean Sea

    2. Gulf of Mexico

    3. Gulf of Guinea

    4. Persian Gulf

    Answer: a

  6. Waterloo is located in

    1. Belgium

    2. France

    3. England

    4. Switzerland

    Answer: a

  7. The vast grassland of Australia is known as

    1. Prairie

    2. Steppe

    3. Veld

    4. Down

    Answer: d

  8. Which Strait divides Europe from Africa?

    1. Bosporus

    2. Bering

    3. Dover

    4. Gibraltar

    Answer: d

  9. Who Was awarded the Man of the Series in Cricket World Cup, 2011?

    1. M S Dhoni

    2. Tilakratne Dilshan

    3. Yuvraj Singh

    4. Kurnara Sangakara

    Answer: a

  10. First Indian to win the gold medal in men's singles tennis at the Asian Games was

    1. Leander Paes

    2. Rohan Bopanna

    3. Somdev Devvarman

    4. Mahesh Bhupathi

    Answer: c