BPSC Prelims 2011 Solved Paper (Part 2 of 15)

  1. Bihar is the largest State of India according to Census 2001.

    1. second

    2. third

    3. fourth

    4. fifth

    Answer: b

  2. The highest wheat-producing State of India is

    1. Haryana

    2. Punjab

    3. Bihar

    4. Uttar Pradesh

    Answer: d

  3. TISCO plant is located near

    1. Patna

    2. Darbhanga

    3. Dhanbad

    4. Tatanagar

    Answer: d

  4. Which States in India are the largest producers of sugarcane?

    1. Bihar and Uttar Pradesh

    2. Uttar Pradesh and Rajasthan

    3. Andhra Pradesh and Jammu and Kashmir

    4. Punjab and Himachal Pradesh

    Answer: a

  5. Which of the following States has the largest number of people belonging to Scheduled Caste?

    1. Bihar

    2. West Bengal

    3. Uttar Pradesh

    4. Punja

    Answer: c

  6. According to 2001 Census, what is the total population of Bihar?

    1. 82998509

    2. 76210007

    3. 96878627

    4. 80176197

    Answer: a

  7. The East Central Railway zone headquarters is located at

    1. Patna

    2. Hajipur

    3. M uzaffarpur

    4. Katihar

    Answer: b

  8. Where is Industries Commissioner Office of Bihar situated?

    1. Patna

    2. Gaya

    3. Hajipur

    4. Muzaffarpur

    Answer: a

  9. North Bihar is famous for

    1. agricultural prosperity

    2. heavy industries

    3. flood

    4. famine

    Answer: c

  10. Which one is not located on National Highway-2 (NH-2)?

    1. Aurangabad

    2. Sasaram

    3. Mohania

    4. Patna

    Answer: d