CGPSC General Studies 2011 Solved Paper (Part 1 of 15)

  • Previous
  1. Which metal has so far not been discovered in Harappan sites?

    1. Copper

    2. Gold

    3. Silver

    4. Iron

    Answer: d

  2. The Major food fuel during exercise of long duration is

    1. Fat

    2. Protein

    3. Carbohydrate

    4. None of these

    Answer: a

  3. Which of the following is not an important industry of Chhattisgarh from the point of view of production?

    1. Iron and steel

    2. Cement

    3. Chemical

    4. Aluminium

    Answer: c

  4. In a class the average weight of 150 students is 80 kg. The average weight of boys and girls is 85 kg and 70 kg respectively. The number of girls in the class is

    1. 60

    2. 70

    3. 50

    4. 80

    Answer: c

  5. Remains of which animal have not been discovered in the Indus valley Civilization?

    1. Lion

    2. Horse

    3. Cow

    4. Elephant

    Answer: b

  6. The body which controls the participation of Indian teams in Olympic game is

    1. AAFI

    2. IOC

    3. IOA

    4. OCA

    Answer: c

  7. Bhilai Steel Plant is a____enterprise.

    1. Public Sector

    2. Private Sector

    3. Co-operative Sector

    4. Public-Private joint sector

    Answer: a

  8. Which of the following is not a measure of central tendency?

    1. Mean

    2. Median

    3. Mode

    4. Variance

    Answer: d

  9. Rigveda consists of total___________hymns.

    1. 1028

    2. 1017

    3. 1128

    4. 1020

    Answer: a

  10. The term CUE is related to

    1. Badminton

    2. Basket ball

    3. Base ball

    4. Billiards

    Answer: d