Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 1

Get unlimited access to the best preparation resource for NSO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 93K)

1. ‘C’ in CPU denotes …

a) Central

b) Common

c) Convenient

d) Computer

e) None of these

Answer : A

2. Which of the following uses a handheld operating system?

a) supercomputer

b) personal computer

c) Laptop

d) PDA

e) None of these

Answer : D

3. To display the contents of a folder in Windows Explorer you should ______

a) click on it

b) collapse it

c) name it

d) give it a password

e) None of these

Answer : A

4. The CPU comprises of Control, Memory and _____ units

a) Microprocessor

b) Arithmetic/Logic

c) Output

d) ROM

e) None of these

Answer : B

5. _____ is the most important/powerful computer in a typical network

a) Desktop

b) Network client

c) Network server

d) Network station

e) None of these

Answer : C

6. A(n) ______ appearing on a web page opens another document when clicked

a) anchor

b) URL

c) hyperlink

d) reference

e) None of these

Answer : C

7. Which of the following refers to the rectangular area for displaying information and running programs?

a) Desktop

b) Dialog box

c) Menu

d) Window

e) None of these

Answer : D

8. ________ is a windows utility program that locates and eliminates unncessary fragments and rearranges filed and unused disk space to optimize operations

a) Backup

b) Disk clean up

c) Disk defragmenter

d) Restore

e) None of these

Answer : C

9. Which of the following refers to too much electricity and may cause a voltage surge?

a) Anomaly

b) Shock

c) Spike

d) Virus

e) None of these

Answer : C

10. The software that is used to create text-based documents are referred to as ______

a) DBMS

b) Suites

c) Spreadsheets

d) Word processors

e) None of these

Answer : D

11. _________ devices convert human understandable data and programs into a form that the computer can process.

a) Printing

b) Output

c) Solid state

d) Input

e) None of these

Answer : D

Developed by: