Political Science 2000 Paper 2-Solved MCQs Goa PSC Set 1

Get top class preparation for IEcoS right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 88K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(1) From 1858 to 1947, the British Government appointed ___ Viceroys in India.

Answer: 23

(2) Sind was separated from Bombay in 1936.

Answer:

(3) The 1982 Constitution of Turkey comprises of _____articles.

Answer: 177

(4) The English Constitution is a _____organism.

Answer: dynamic

(5) In England the Queen ____ but does not govern.

Answer: reins

(6) _____ thrives under the cloak of ministerial responsibility".

Answer: Civil Servant

(7) The American Supreme Court is the ____ chamber of the Congress.

Answer: Third

(8) The ____ is an interesting innovation of the Soviet Constitution.

Answer: Presidium

(9) The Indian Constitution has set up _______ federal government.

Answer: Democratic

(10) "The highest organ of State power in former USSR was the____.

Answer: Supreme Soviet

(11) The Stalin Constitution had created "a ___________ in form but not in fact".

Answer:

Developed by: