MPPSC Prelims General Studies 2013 Solved Paper (Part 3 of 10)

  1. Where among the following is the biggest Indoor stadium is situated in?

    1. Gwalior

    2. Indore

    3. Bhopal

    4. Jabalpur

    Answer: b

  2. Subrato cup is associated with which of the following?

    1. Football

    2. Cricket

    3. Chess

    4. Badminton

    Answer: a

  3. Which olympic swimmer amongst the following has won 18 gold medals in career?

    1. Michel Phelps

    2. Florent Manaudov

    3. Cullen Jones

    4. Ian thrope

    Answer: a

  4. Marry Kom is recipient of?

    1. Bronze medal in Olympics 2012

    2. Arjuna Award

    3. Padma Shree

    4. All of above

    Answer: d

  5. Who among the following is the chairman of MP Sports council at present?

    1. Kailash Vijay vargiya

    2. SHivraj singh chauhan

    3. Tukoji rao chauhan

    4. Vikram Varma

    Answer: c

  6. How many players play on the ground from one team in Kho-Kho, Kabaddi, Volleyball and basket ball respectively?

    1. 7, 9, 5, 6

    2. 5, 6, 7, 9

    3. 9, 7, 6, 5

    4. 5, 7, 6, 9

    Answer: c

  7. Which of the following award is given by MP Govt. To a coach for his dedication in sports?

    1. Dronacharya Award

    2. Parashuram Award

    3. Vikram Award

    4. Sandipani Award

    Answer: n/a

  8. What is the name of the goalkeeper of Indian Hockey team which won gold medals in 1956 and 1964 olympic game?

    1. Dhyanchand

    2. Ajitpal singh

    3. Roop singh

    4. Shankar Laxman

    Answer: d

  9. Which cricket player among the following has been honored by BCCI giving him CK Naidu Lifetime achievement Award?

    1. Sunil gavaskar

    2. Anil Kumble

    3. Sachin Tedulkar

    4. Saurav Ganguly

    Answer: a

  10. Who among the following won the World Billiard Championship 2012?

    1. Mike Russel

    2. Rupesh Shah

    3. Dhruva Sitwala

    4. Pankaj Advani

    Answer: b