MPPSC Prelims General Studies 2013 Solved Paper (Part 7 of 10)

  1. Which of the following protocol may be used for accessing world wide web?

    1. HTTP

    2. SMTP

    3. SLIP

    4. None of above

    Answer: a

  2. Which of the following is the valid domain name extension?

    1. . Com

    2. . Gov

    3. . Net

    4. All the above

    Answer: d

  3. URL Stands for?

    1. Unique resource locator

    2. Universal Resource Locator

    3. Uniform Resource Locator

    4. United Resource Locator

    Answer: c

  4. E-mail stands for?

    1. Elecrical Mail

    2. Electonic Mail

    3. Elastic Mail

    4. None of above

    Answer: d

  5. Which of the following is free E-Mail service provider?

    1. Hotmail

    2. Rediffmail

    3. Yahoo

    4. All the above

    Answer: d

  6. HTML stands for?

    1. Hybrid Text Markup Language

    2. Hypertext Markup Language

    3. Higher Text Markup Language

    4. None of Above

    Answer: b

  7. A computer virus is?

    1. A computer program that can replicate itself

    2. A Virus that affect health of Human Being

    3. Both of above

    4. None of Above

    Answer: a

  8. A Computer hacker is?

    1. A person who maintains computer security

    2. a person who vilates computer security with malicious intension for personal gain

    3. a person responsible for safe operation

    4. a person who repairs computer

    Answer: b

  9. Video conferencing is?

    1. conduct of vide calls using telecom technology

    2. Conduct of telephone calls

    3. conduct f video conference using a set of telescope technology

    4. None of the above

    Answer: a

  10. Cyber crime is?

    1. Hacking

    2. Stalking

    3. Denial of Service attach

    4. All of the above

    Answer: d