Computer Knowledge Paper 2 2012 Questions and Answers Part 2

Glide to success with Doorsteptutor material for NSO-Level-2 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of NSO-Level-2.

13. ________ controls the way in which the computer system functions and provides a me Ans: by which users can interact with the computer.

(A) The platform

(B) Application software

(C) Operating system

(D) The motherboard

(E) None of these

Ans: (C)

14. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a ________

(A) mainframe

(B) network

(C) supercomputer

(D) client

(E) None of these

Ans: (B)

15. A goal of data mining includes which of the following?

(A) To explain some observed event or condition

(B) To confirm that data exists

(C) To analyses data for expected relationships

(D) To create a new data warehouse

(E) None of these

Ans: (A)

16. URL stands for …

(A) Universal Research List

(B) Universal Resource List

(C) Uniform Resource Locator

(D) Uniform Research Locator

(E) None of these

Ans: (C)

17. A database management system (DBMS) is a …

(A) hardware system used to create, maintain and provide controlled access to a database

(B) hardware system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.

(C) software system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.

(D) software system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.

(E) None of these

Ans: (D)

18. Which of the following is NOT a goal of transaction processing system?

(A) Capture, process and store transactions

(B) Produce a variety of documents related to routine business activities

(C) Reduce manual effort associated with processing business transactions

(D) Produce standard reports used for management decision making

(E) None of these

Ans: ()

19. A Proxy server is used for which of the following?

(A) To provide security against unauthorized users

(B) To process client requests for web pages

(C) To process client requests for database access

(D) To provide TCP/IP

(E) None of these

Ans: (B)

20. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes:

(A) data redundancy

(B) information overload

(C) duplicate data

(D) data inconsistency

(E) None of these

Ans: (D)

21. ________ are words that a programming language has set aside for its own use.

(A) Control worlds

(B) Reserved words

(C) Control structures

(D) Reserved keys

(E) None of these

Ans: (B)

22. What is the primary difference between a virus and a worm?

(A) A worm has the ability to self-propagate from an infected user՚s computer to other computers

(B) A worm is usually written by a cracker: Script bunnies do not have the skills to develop a worm program

(C) A virus is very harmful to the computers it infects: a worm is not a serious a problem

(D) Anti-virus software is effective in fighting viruses but not worms

(E) None of these

Ans: ()

23. ________ describe what is database fields.

(A) Structures

(B) Field markers

(C) Field definition

(D) Field names

(E) None of these

Ans: (D)

24. You must install a (n) ________ on a network if you want to share a broadband Internet connection.

(A) router

(B) modem

(C) node

(D) cable

(E) None of these

Ans: (A)

Developed by: