Computer Knowledge Paper 2 2012 Questions and Answers Part 3

Glide to success with Doorsteptutor material for IMO-Level-2 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of IMO-Level-2.

25. A goal of normalization is to ________

(A) minimize the number of relationships

(B) minimize the number of entities

(C) minimize the number of tables

(D) minimize the number of redundancy

(E) None of these

Ans: (D)

26. Granting an outside organization access to internet web pages is often implemented using a (n) ________

(A) extranet

(B) intranet

(C) internet

(D) hacker

(E) None of these

Ans: (A)

27. Which term identifies a specific computer on the web and the main page of the entire site

(A) URL

(B) Web site address

(C) Hyperlink

(D) Domain name

(E) None of these

Ans: (A)

28. The code that relational database management systems use to perform their database task is referred to as …

(A) QBE

(B) SQL

(C) OLAP

(D) Sequel Server

(E) None of these

Ans: (B)

29. Chip is a common nickname for a (n) :

(A) transistor

(B) resistor

(C) integrated circuit

(D) semiconductor

(E) None of these

Ans: (C)

30. The purpose of the primary key in a database is to:

(A) unlock the database

(B) provide a map of the data

(C) uniquely identify a record

(D) establish constraints on database operations.

(E) None of these

Ans: (B)

31. A ________ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm.

(A) programming language

(B) syntax

(C) programming structure

(D) logic chart

(E) None of these

Ans: ()

32. The design of the network is called the network:

(A) architecture

(B) server

(C) transmission

(D) type

(E) None of these

Ans: (A)

33. The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from:

(A) the hard disk

(B) cache memory

(C) RAM

(D) registers

(E) None of these

Ans: (B)

34. The ________ contains data descriptions and defines the name, data type, and length of each field in the database.

(A) data dictionary

(B) data table

(C) data record

(D) data field

(E) None of these

Ans: (A)

35. Personal logs or journal entries posted on the Web are known as:

(A) listservs

(B) Webcasts

(C) blogs

(D) subject directories

(E) None of these

Ans: (C)

36. A (n) ________ uses pictures (called icons) and menus displayed on the screen to send commands to the computer system.

(A) command - based user interface

(B) GUI

(C) system utility

(D) API

(E) None of these

Ans: (B)

Developed by: