Computer Knowledge Paper 3 2012 Questions and Answers Part 2

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

13. ________ are lists of commands that appear on the screen.

(A) GUIs

(B) Icons

(C) Menus

(D) Windows

Ans: (C)

14. ________ is the ability of an operating system to control the activities of multiple programs at the same time.

(A) Multitasking

(B) Streamlining

(C) Multiuser

(D) Simulcasting

Ans: (A)

15. The unique signal, generated by a device, that tells the operating system that it is in need of immediate attention is called an:

(A) action.

(B) event.

(C) interrupt.

(D) activity.

Ans: (C)

16. The operating system controls access to the processor by assigning a (n) ________ to each task requiring the processor՚s attention.

(A) CPU

(B) slice of time

(C) stack

(D) event

Ans: (B)

17. The blocks of code, included in the operating system, that software applications interact with are known as:

(A) application programming interfaces (APIs) .

(B) complimentary metal-oxide conductors (CMOS) .

(C) device drivers.

(D) bootstrap loaders.

Ans: (A)

18. MS-DOS is a ________ operating system.

(A) point-and-click

(B) user-friendly

(C) command-driven

(D) Mac

Ans: (C)

19. An interrupt handler is a (n) :

(A) location in memory that keeps track of recently generated interrupts.

(B) peripheral device.

(C) utility program.

(D) special numeric code that indicates the priority of a request.

Ans: (D)

20. A spooler is a (n) :

(A) location in memory that maintains the contents of a document until it prints out.

(B) print job.

(C) program that coordinates the print jobs that are waiting to print.

(D) message sent from the printer to the operating system when a print job is completed.

Ans: (C)

21. Virtual memory is typically located:

(A) on a floppy disk.

(B) in the CPU.

(C) in a flash card.

(D) on the hard drive.

Ans: (D)

22. The purpose of a swap (or page) file is to:

(A) maintain pages of documents that are being spooled to the printer.

(B) hold a program՚s data or instructions in virtual memory when it can՚t fit in RAM.

(C) prevent thrashing in a multitasking environment.

(D) allow multiple print jobs to print their pages out simultaneously.

Ans: (B)

23. The definition of thrashing is:

(A) swapping data between virtual memory and RAM too frequently.

(B) insufficient hard disk space.

(C) too many processors being managed by the operating system.

(D) inaccurate information stored in the registry.

Ans: (A)

24. All of the following are TRUE of Safe Mode EXCEPT:

(A) Safe Mode is a special diagnostic mode.

(B) Safe Mode loads all nonessential icons.

(C) Safe Mode allows users to troubleshoot errors.

(D) Safe Mode loads only the most essential devices.

Ans: (B)

25. Verification of a login name and password is known as:

(A) configuration.

(B) accessibility.

(C) authentication.

(D) logging in.

Ans: (C)

26. The combination of the operating system and the processor is referred to as the computer՚s:

(A) CPU.

(B) platform.

(C) BIOS.

(D) CMOS.

Ans: (B)

Developed by: