Computer Knowledge Paper 3 2012 Questions and Answers Part 3

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

27. The following message generally means:

(A) a no system floppy has been left in the floppy disk drive.

(B) the CD drive is not functioning.

(C) the BIOS is corrupted.

(D) there is a problem loading a device.

Ans: (A)

28. Which of the following is the correct sequence of actions that takes place during the boot-up process?

(A) Load operating system? Activate BIOS? Perform POST? Check configuration settings

(B) Activate BIOS? Perform POST? Load operating system? Check configuration settings

(C) Perform POST? Load operating system? Activate BIOS? Check configuration settings

(D) Activate BIOS? Check configuration settings? Perform POST? Load operating system

Ans: (B)

29. All of the following are steps involved in the boot process EXCEPT:

(A) load the operating system into RAM.

(B) the power-on self-test.

(C) activate the basic input/output system (BIOS) .

(D) load application programs.

Ans: (D)

30. The ________, stored on a ROM chip, is responsible for loading the operating system from its permanent location on the hard drive into RAM.

(A) BIOS

(B) API

(C) device driver

(D) supervisor program

Ans: (A)

31. The basic input/output system (BIOS) is stored in:

(A) RAM.

(B) ROM.

(C) the CPU.

(D) the hard drive.

Ans: (B)

32. Ensuring that the essential peripheral devices are attached and operational is the ________ process.

(A) configuration

(B) CMOS

(C) POST

(D) ROM

Ans: (C)

33. The memory resident portion of the operating system is called the —

(A) registry.

(B) API.

(C) CMOS.

(D) kernel.

Ans: (D)

34. Which of the following does NOT occur during the power-on self-test (POST) ?

(A) The Scandisk utility begins to run.

(B) The video card and video memory are tested.

(C) The BIOS identification process occurs.

(D) Memory chips are checked to ensure they are working properly.

Ans: (A)

35. All of the following are TRUE regarding virtual memory EXCEPT —

(A) any amount of RAM can be allocated to virtual memory.

(B) the setting for the amount of hard drive space to allocate to virtual memory can be manually changed.

(C) this temporary storage is called the swap file (or page file) .

(D) virtual memory is physical space on the hard drive.

Ans: (A)

36. The operating system allows users to organize the computer՚s contents in a hierarchical structure of directories that include all of the following EXCEPT:

(A) files.

(B) folders.

(D) drives.

(D) systems.

Ans: (D)

37. All of the following statements concerning windows are true EXCEPT —

(A) windows are an example of a command-driven environment.

(B) windows can be resized and repositioned on the desktop.

(C) more than one window can be open at a time.

(D) toolbars and scrollbars are features of windows.

Ans: (A)

38. All of the following statements concerning files are true EXCEPT —

(A) A file is a collection of related pieces of information stored together for easy reference.

(B) Files can be generated from an application.

(C) Files are stored in RAM.

(D) Files should be organized in folders.

Ans: (C)

39. Using Windows Explorer, a plus (+) sign in front of a folder indicates —

(A) an open folder.

(B) the folder contains subfolders.

(C) a text file.

(D) a graphics file.

Ans: (B)

40. In Windows XP, if you want to see the file size and modified dates of all files in a folder, the best viewing option is the ________ view.

(A) List

(B) Thumbnails

(C) Details

(D) Icon

Ans: (C)

Developed by: