Maharashtra PSC Exam: Medical Science MCQs (Practice_Test 28 of 135)

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Which of the following is not directly related with Hasimoto՚s thyroiditis?
    1. Hypothyroidism
    2. Slow onset
    3. Neuropathy
    4. Autoimmune disease

    Answer: c

  2. Which of the following is not a causative agent with syndrome of inappropriate antidiuretic hormone secretion?
    1. Pulmonary disorders
    2. TBI
    3. Drug induced
    4. HIV

    Answer: d

  3. Which of the following is not a type of embolus?
    1. Air
    2. Bacteria
    3. Tumor
    4. Viral

    Answer: d

  4. Which of the following is not directly related with Buerger՚s disease?
    1. Claudication
    2. Thromboangitis obliterans
    3. Night sweats
    4. Poor tolerance of cold

    Answer: c

  5. Which of the following is not directly related with Kawasaki disease?
    1. Lymphadenitis
    2. Fever
    3. Arthritis
    4. Conjunctiva

    Answer: c

  6. Which of the following is not directly related with Pericarditis?
    1. Conjunctiva
    2. SLE
    3. Uremia
    4. Rheumatic fever

    Answer: a

  7. Which of the following is not directly related with pheochromocytoma?
    1. Pallor
    2. Perspiration
    3. Decreased blood pressure
    4. Headaches

    Answer: c

  8. Which of the following is not directly related with Sarcoidosis?
    1. Interstitial fibrosis
    2. Elevated levels of ACE
    3. RA
    4. Obstructive lung disease

    Answer: d

  9. Which of the following is not a risk factor for hypertension?
    1. Genetics
    2. Obesity
    3. Youth
    4. Smoking

    Answer: c

  10. Which of the following is not a characteristic of MS?
    1. Nystagmus
    2. Elevated IgE levels
    3. Optic neuritis
    4. Tremors

    Answer: b

Developed by: