Maharashtra PSC Exam: Medical Science MCQs (Practice_Test 7 of 135)

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. Which of the following syndromes corresponds to: A failure of neutrophils to generate an immune response and lab values indicate elevated IgE levels?
    1. Job՚s syndrome
    2. Wiskott-Aldrich syndrome
    3. Carcinoid syndrome
    4. Mallory-Weiss syndrome

    Answer: a

  2. Which of the following syndromes corresponds to: Right sided valvular disease and diarrhea?
    1. Job՚s syndrome
    2. Wiskott-Aldrich syndrome
    3. Carcinoid syndrome
    4. Mallory-Weiss syndrome

    Answer: c

  3. Which of the following syndromes corresponds to: Lab values indicate elevated IgA levels and presence of thrombocytopenia?
    1. Job՚s syndrome
    2. Wiskott-Aldrich syndrome
    3. Carcinoid syndrome
    4. Mallory-Weiss syndrome

    Answer: b

  4. Which of the following syndromes corresponds to: Presence of arthritis and commonly found in males?
    1. Reiter՚s syndrome
    2. Sjogren՚s syndrome
    3. Kartagener՚s syndrome
    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: a

  5. Which of the following syndromes corresponds to: Immotile sperm and presence of reoccurring sinusitis?
    1. Reiter՚s syndrome
    2. Sjogren՚s syndrome
    3. Kartagener՚s syndrome
    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: c

  6. Which of the following syndromes corresponds to: Presence of arthritis, xerophthalmia and commonly found in females?
    1. Reiter՚s syndrome
    2. Sjogren՚s syndrome
    3. Kartagener՚s syndrome
    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: b

  7. Which of the following syndromes corresponds to: Excessive movement occurring at joints and loose skin?
    1. Reiter՚s syndrome
    2. Sjogren՚s syndrome
    3. Kartagener՚s syndrome
    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: d

  8. Which of the following syndromes corresponds to: Hematuria, glomerulonephritis and pulmonary dysfunction?
    1. Brown-Sequard syndrome
    2. Thoracic outlet syndrome
    3. Angelman՚s syndrome
    4. Goodpasture՚s syndrome

    Answer: d

  9. Which of the following syndromes corresponds to: Presence of ipsilateral motor loss and contralateral spinothalmic tract damage?
    1. Brown-Sequard syndrome
    2. Thoracic outlet syndrome
    3. Angelman՚s syndrome
    4. Goodpasture՚s syndrome

    Answer: a

  10. Which of the following syndromes corresponds to: C8/T1 nerve involvement and weakness in hand muscles?
    1. Brown-Sequard syndrome
    2. Thoracic outlet syndrome
    3. Angelman՚s syndrome
    4. Goodpasture՚s syndrome

    Answer: b

Developed by: